TUZLARIJE - D O S J E

05.10.2013.
U Srebreniku čudo neviđeno
Fabrika isplivala iz stečaja


Predsjednik Vlade Tuzlanskog kantona Sead Čaušević sa saradnicima, posjetio je jučer općinu Srebrenik, gdje je, zajedno s općinskim načelnikom Sanelom Buljubašićem, obišao pogone Fabrike korn-flipsa. Posjeta je upriličena u povodu uspješnog okončanja stečajnog postupka u ovom privrednom kolektivu.Kako je istakao Husnija Avdić, direktor Fabrike korn-flipsa, stečaj u ovoj firmi otvoren je još krajem 2004. godine, a samo zahvaljujući upornosti radnika i vlasnika firme „Bingo“ koja je u međuvremenu 2006. godine otkupila većinski paket dionica, skoro devetogodišnji stečajni postupak okončane je ozdravljenjem ove perspektivne tvornice.

Podršku razvojnim planovima Fabrike korn-flipsa na sastanku je pružio i načelnik općine Srebrenik Sanel Buljubašić, naglasivši da će cjelokupan iznos sredstva iz ovogodišnjeg općinskog budžeta koji je namijenjen poticajima u poljoprivredi biti usmjeren otkupljivačima krompira i pšenice.Čestitke radnicima i menadžmetnu Fabrike korn-flipsa na uspješnom okončanju stečajnog postupka uputio je i Sead Čaušević, predsjednik Vlade Tuzlanskog kantona.

O razvojnim planovima Fabrike korn-flipsa govorio je i Senad Džambić, vlasnik kompanije „Bingo“, a učesnicima sastanka obratili su se i Jasmin Imamović, načelnik općine Tuzla i predstavnici Ministarstva za poljoprivredu Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): radiosrebrenik.ba