TUZLARIJE - D O S J E

15.10.2013.
Hvala Zmajevi!
Vidimo se u Brazilu


Historijski uspjeh naše fudbalske reprezentacija počinje sa današnjim danom kada smo pobijedili Litvaniju i tako se direktno plasirali na svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.Ova pobjeda ostvarenje je snova plavo-žutih navijača duž naše Bosne i Hercegovine i jedna od rijetkih stvari oko koje nema dvojbe u zemlji: za Zmajeve se navija srcem, iskreno i bez zadrške!

Iako je pobjeda bila minimalna, nama je i takva značila mnogo. Protivnici su se pokažali nešto težim nego smo svi očekivali i na momente su nam ledili krv u žilama udarcima prema našem golu. Na sreću, naša mreža ostala je netaknuta.

Prvo poluvrijeme proteklo je u kiši, ali to nije pokolebalo brojne naše sugrađane da na javnim mjestima, na prakingu kod Pannonice i u brojnim ugostiteljskim objektima gledaju meč koji se pamti. Televizori su se iznosili na igrališta, prenosi su se pratili i putem radija, ali naši se navijači nisu predavali čak i kada su mnogi od njih ovu noć proveli na radnim mjestima.

Iako svi igrači naše reprezentacije podjednako zaslužuju naše poštovanje, večerašnji gol Vedada Ibiševića u 68. Minuti ostvarenje je snova o izbjegnutom baražu, o našem željenom uspjehu i sambi u Brazilu.

Slavlje na ulicama našega grada potrajalo je do kasno u noć, a slična atmosfera je i u drugim gradovima. Kako to izgleda kada Tuzlaci slave pogledajte u nastavku.

JOŠ SLIKA


S.P / B.K.

Priredio(la):