TUZLARIJE - D O S J E

16.10.2013.
Na povratku iz Kaunasa
U Poljskoj poginula tri državljana BiH


Tragična nesreća, u kojoj su poginula tri bh. navijača, dogodila se u gradu Lomža, u Poljskoj. Negdje oko 6 sati u frontalnom sudaru s kamionom vozilo marke „Renault“ skrenulo je s ceste. Na mjestu nesreće trojica mladića u dobi između 23 i 27 godina su poginula, dok je četvrti putnik, 26-godišnjak u teškom stanju odvezen u bolnicu.

Screenshot:moja-ostroleka.pl


Kako javlja portal moja-ostroleka.pl, sva četvorica su državljani BiH. Prema saznanjima pomenutog portala četiri mladića su se vraćala sa jučerašnje utakmice u Kaunasu. 

Ambasada BiH u Varšavi dobila je zvaničnu informaciju o saobraćajnoj nesreći u Poljskoj u kojoj su poginula tri državljanina BiH, vraćajući se iz Litvanije sa fudbalske utakmice Litvanija-BiH, izjavio je za Fenu glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje.

U nesreći je povrijeđen još jedan navijač koji je smješten u bolnicu, ali njegove povrede nisu opasne po život. Regoje naglašava da će Ambasada u Varšavi nastaviti pratiti situaciju i pružiti svu potrebnu pomoć kako porodicama poginulih, tako i povrijeđenom.

U skladu s propisima Ministarstva vanjskih poslova BiH, Regoje nije mogao saopćiti identitet poginulih i povrijeđenog.





Identitet poginulih mladića

Kako javlja FTV, poginuli su Almir Kasumović i Vildan Pehlić iz Velike Kladuše, te Hasib Mahmić iz Bosanske Krupe.

Riječ je o momcima iz Krajine, a jedini preživjeli je Adis Ćoralić, koga je danas posjetio novinar agencije Anadolija.

"Krenuli smo iz Kaunasa oko 23:30 sati, jer smo čekali da se malo raziđe gužva nakon utakmice. Ja sam spavao u autu i ničega se ne sjećam. Tek kad sam došao u bolnicu, rekli su mi šta se dogodilo“, rekao je Ćoralić u razgovoru s ekipom Anadolije.

Ono što je javnost u BiH uzdrmalo je klip kojeg je objavio portal Sportsport.ba u utorak, u kojem su mladići govorili o utakmici s Litvanijom. Razgovor se odvijao u dobrom raspoloženju na dan utakmice i niko nije mogao naslutiti da će se dogoditi tragedija.

Hasib Mahmić, vođa navijača Ljuti Krajišnici, kao da je predosjetio što bi se moglo dogoditi.

"Nadam se da neće biti puno alkohola za ovaj dan i volio bih da se svi u miru i veselju vratimo u Bosnu živi i zdravi i da ne bude saobraćajki jer je danas dosta bilo saobraćajki na cestama. Jedino što želimo je da se navijači vrate sretno u miru i rahatluku i da ovaj Bajram proslave s najboljim poklonom", rekao je rahmetli Hasib u utorak popodne.



Saznavši za ovu nesreću naš reprezentativac Edin Džeko napisao je na svom FB profilu:
"U danima slavlja, postoje i oni koji tuguju, a i ja tugu dijelim s njima... Potresla me vijest da su trojica naših navijača izgubila život vraćajući se iz Kaunasa u BiH. Njihovim porodicama i najbližim šaljem najiskrenije saučešće, kao i porodici male Belmine, koja je izgubila bitku za život. Zauvijek ćete živjeti u našim srcima".

Priredio(la): moja-ostroleka.pl