TUZLARIJE - D O S J E

27.10.2013.
Devojka koja skoro mjesec dana ˝glasno šuti˝
Jelenina kutija danas prazna, nje nema


Portal infoprijedor.com danas je objavio da Jelena Topić, djevojka koja skoro mjesec dana "glasno šuti", danas nije došla na Trg u Prijedoru. Njena kutija je osvanula na istom mestu, ali prazna.Jelena se danas nije popela na svoje postolje, a u blizini kutije na pločniku je ispisan humanitarni broj 1413 za pomoć bolesnom dječaku Igoru Starčeviću iz Malog Prnjavora. Ispod broja su krede kojima je nekoliko sugrađana ispisalo svoja imena.

Jedna Prijedorčanka u petak je fizički napala Jelenu i pokušala da je skine s kutije, a u subotu se 29-godišnja djevojka pojavila s natpisom "Kako da odem iz zemlje?" dok je stajala u kutiji punoj zemlje i trave.Zatim su joj se pridružili i drugi mladi Prijedorčani koji su nijemo stajali pored nje, mada nisu izdržali da stoje koliko i ona. Ni društvo koje je dobila, Jelenu nije uznemirilo pa je dobar dio svoje šutnje tog dana provela zatvorenih očiju.Iako ne znaju o čemu se konkretno radi, brojni Bosanci i Hercegovici pružili su podršku Jeleninim performansima, a na Fejsbuku su pokrenute grupe podrške njenom projektu.

Narod nagađa koja ju je muka natjerala na ovaj potez, da li je to nezaposlenost, ljubav, nezadovoljstvo opštim stanjem, ili se tek radi o performansu mlade umjetnice. Građani, dirnuti njenom upornošću, prilaze i nude joj pomoć, postoje malo sa njom, upućuju joj riječi ohrabrenja, ili prilaze da se fotografišu kako bi ovaj neobičan događaj zabilježili.

Jelena je završila državni Ekonomski fakultet a studira i Akademiju umjetnosti, odsjek filmska režija.

Saša Hajduković, asistent režije na banjalučkoj Akademiji umjetnosti i Jelenin kolega potvrđuje da ona još nije završila ovaj fakultet.

"Jelena je dobar student, a ostao joj je još jedan, završni ispit", kaže Hajduković, a što ona stoji na Trgu on ne zna i dodaje da ćemo svi morati da sačekamo da nam ona to objasni.

Priredio(la): vesti-online.com