TUZLARIJE - D O S J E

19.11.2013.
Face TV tvrdi: Satelitski signal je bio blokiran jačim signalom sa zemlje
Face TV jutros nije mogla primiti satelitski signal iz St. Louisa u prvih petnaest minuta direktnog prijenosa utakmice Bosna i Hercegovina-Argentina.

Tehnička ekipa Face TV je uspjela nadljudskim naporima, premještanjem satelitskih antena i prespajanjem signala da nakon 15 minuta "pronađe" signal.

Tehničkom ekspertizom je utvrđeno da je prijemni satelitski signal bio ometan, blokiran jačim signalom sa zemlje - teresterijalnim, što nam otvara sumnju da se radi o nečijoj svjesnoj namjeri, tj. sabotaži.

Kao dokaz da je FACE TV itekako tehnički i kadrovski osposobljena da prihvati i distribuira satelitske signale i linkovske veze je direktan prijenos spektakla iz Kaunasa, kada smo bez ikakvih tehničkih problema prihvatili tri satelitska signala (dva iz Kaunasa i jedan sa Aerodroma Sarajevo) i tri linkovske veze (Sarajevo-BBI, Sarajevo-Vječna vatra i Zenica-Bilino polje) te da smo nesmetano emitirali naš finalni satelitski signal.

Takav tehnički i produkcijski poduhvat nezabilježen je u historiji svih bh. televizija i FACE je ponosna što je punih jedanaest sati, bez ikakve tehničke greške, kombinacijom čak šest signala sa pet lokacija emitirala najveći TV-spektakl u historiji naše zemlje.

Nakon kompletne tehničke istrage, FACE TV će javnosti predočiti rezultate.

Priredio(la):