TUZLARIJE - D O S J E

12.12.2013.
Prosječan političar i neradnik odgovara vrlo imućnom diktatoru


Tuzlarije


Krenulo je čašćavanje, sitne knjige se pišu, sitnim knjigama se na njih odgovara. Posebno je zanimljivo kad su autori bivši "zauvijek prijatelji". Priča se ponavlja od kako je svijeta i vijeka ali pisci nikako da shvate da je svaka optužba na račun bivšeg prijatelja istovremeno i samooptužba sa još većom težinom.

Tuzlarije


Da ne dužimo, ako vas zanima ko je imućan dikatator, a ko prosječan političar i neradnik, u nastavku donosimo dva saopštenja koja to objašnjavaju.Rješavati probleme - ne baviti se demagogijom


SDP BiH nije ni najmanje začuđena upornim pokušajima Željka Komšića, da za posljedice vlastitog nerada, neodgovornog i politikantskog ponašanja optuži sve one koji svojim radom nastoje zaštititi najugroženije kategorije stanovništva u Bosni i Hercegovini iako je svjestan da će sa ili bez stand-by aranžmana članovi Predsjedništva i dalje primati velike plate i uživati u raznim pogodnostima dok u pitanje dovode isplate penzija, invalidnina, boračkih naknada i drugih socijalnih davanja najugroženijim kategorijama stanovništva.

U pokušajima da lažnim optužbama i demagoškim floskulama osigura jeftine političke poene, Komšić sistemski obmanjuju javnost o čemu dovoljno govori činjenica da se tek sada nakon 7 godina mandata, valjda zauzet drugim obavezama, sjetio da pita kako to da postoji aranžman sa MMF-om.

Pri tome on namjerno prešućuje da su prvi stand-by aranžman sa MMF-om, kao i posljednji po kojem vraćamo stotine miliona duga godišnje, potpisani kada SDP BiH nije bila u vlasti nego u opoziciji, a „diktatora iz sarajevskog sokaka“ koji je potpisao te aranžmane Komšić treba potražiti među kadrovima SDA - svojim aktuelnim političkim saveznicima, a ne u SDP-u.

Ako je Komšić spreman ljude nazivati diktatorom, onda treba biti spreman objasniti i sebi i javnosti kako je upravo „principijelni“ Komšić sebi dozvolio da godinama „sjedi u krilu“ čovjeka koga danas naziva diktatorom i koji ga je, zajedno sa hiljadama članova SDP-a od prosječnog općinskog političara učinio članom Predsjedništva BiH. Izgleda da je mali diktator odlučio da proba da naraste.

Što se tiče navoda o krađama, namještanjima tendera i sl. pozivamo Komšića da javno podrži Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine i da političari prvi polože račune o svojoj imovini, računima i djelima, uključujući i Željka Komšića.

Nemamo namjeru dalje se dopisivati saopštenjima sa Komšićem i time mu davati priliku da stvara dojam da nešto radi, budući da je najpoznatiji po svom neradu.

SDP BiH


Neka predsjednik SDP-a javnosti predoči svoju imovinu


Nakon najnovijeg niza koordiniranih uvreda i objeda koje su na račun predsjednika Demokratske Fronte željka Komšića izrekli Milorad Dodik, Zlatko Lagumdzija i rukovodstvo SDP-a, predsjednik Komšić želi ovim putem bosanskohercegovačkoj javnosti da saopšti sljedeće:

Ja, Željko Komšić, pod moralnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da posjedujem jedino stan u ulici Azize Šaćirbegović 16, na XV spratu površine 72 kvadratna metra. Ne posjedujem ništa osim toga, izuzmu li se krediti koje još uvijek vraćam.

Želim ovim putem da pozovem predsjednika SDP-a da podastre javnosti imovinu koju posjeduje, odnosno kojom imovinom raspolaže, uključujući i onu koja je fiktivno u vlasništvu bližih i daljih srodnika, kao i svoja kreditna zaduženja. Dakle, imovinu koju stvarno posjeduje i kojom stvarno raspolaže. Naime, samo je u paralelnoj stvarnosti u kojoj živi predsjednik SDP-a i njegovi idolopoklonici, enormnu imovinu kojom raspolaže moguće steći sa profesorskom, odnosno ministarskom platom.

Stoga pozivam predsjednika SDP-a da sve što posjedujemo – i on i ja – sve što se vodi kao imovina svih naših bližih i daljnjih srodnika, transparentno i javno predočimo građanima Bosne i Hercegovine. Oni na to imaju pravo, mi imamo tu obavezu. Pozivam ga da odredi vrijeme i mjesto kada ćemo to uraditi.

Živim za taj dan kada ćemo, Vi gospodo i ja, morati odgovoriti na to kako smo stekli - ja stan, a Vi - to sto već imate.

Kada je pak riječ o tobožnjem sjedenju u krilu, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dužan sam poštovati dobrovoljni izbor svakog slobodnog pojedinca u našoj zemlji, njegove zelje i nadanja pa čak i maštanja, ali ja sam posljednji put sjedio u krilu muskarcu, tada u liku Djeda Mraza, prije nekih 44 godine, na dodjeli novogodišnjih paketića.

Jedno građanima Bosne i Hercegovine dugujem objašnjenje za ono što i kako radim. Radim najbolje što umijem i znam. Svakom građaninu ove zemlje sam u stanju pogledati u oči. Nije mi teško priznati kada nesto ne znam i ne ustručavam se pitati one koji znaju. I kao covjek, općinski načelnik i kao ambasador i kao predsjednik države borio sam se za vlastita uvjerenja, nekada s puškom, a danas rječju i djelom. Nisam od toga imao, niti sam stekao nikakvu korist.

Stoga, još jednom pozivam predsjednika i rukovodstvo SDP-a da javnosti Bosne i Hercegovine podastremo sve ono što smo imali kada smo ušli u politiku, ono što imamo danas i objasnimo kako i na koji način je svako od nas stekao ono što je stečeno u međuvremenu.

PREDSJEDNIK DEMOKRATSKE FRONTE BH
Željko Komšić

Priredio(la):