TUZLARIJE - D O S J E

03.01.2014.
Hajdemo u planine
Bjelašnica, prelijepa i blizu


Kalendarska zima provedena na nekoj od bh. planina je više od izvrsnog odmora jer sa sobom nosi osjećaj škripanja snijega pod nogama prilikom planinarenja, ples snježnih pahulja pod skijama, sankama ili snowbordu, neponovljivu toplinu koju ima čaj dok šoljicu pridržavaju promrzli prsti i pogled koji se ogleda u bjelini koja zadivljuje.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Iako nova godina nije započela snježnom idilom, naše planine imaju taman toliko snijega da sve pobrojane čarolije možete osjetiti ukoliko barem vikend odvojite za bosanske ljepotice. Mi vam predlažemo Bjelašnicu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Garantujemo da ćete jedan porodični vikend proveden na Bjelašnici pamtiti dugo jer uz skijaške staze, sanjkanje i šetnju zaboravite na umor i sve one obaveze koje su vas pritiskale dok ste bili u gradu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Napuniti baterije na ovaj način uz prekrasnu panoramu i iscrpljujuće aktivnosti svakako je vrijedan svakog izdvojenog trenutka.

Tuzlarije


Tuzlarije


Bez obzira što Bjelašnica ne obiluje brojnim sadržajima koji krase poznate svjetske skijaške centre, domaćinska atmosfera i netaknuta priroda nadomjestiće ono što bi vani skupo plaćali. Provedeno vrijeme sa porodicom svakako je najdragocjenije što dobijate, a što često izosane u svakodnevnom životu.

Ukoliko niste skijaš, sanke možete iznajmiti za pet-šest maraka, uživati cijeli dan, a kada se odlučite za predah od spuštanja osunčanim stazama tu su brojne terase skijaških koliba i hotela. Sve u svemu, dovoljno preporuka da već ovaj vikend krenete put Bjelašnice i uživate u čistom zraku daleko od gradske vreve.

B.K.

Priredio(la):