TUZLARIJE - D O S J E

08.03.2014.
Međunarodni aerodrom ˝Tuzla˝
U januaru prevezeno 8.276 putnika


Tuzlarije


Statistički podaci o zračnom saobraćaju u januaru objavljeni su sa priličnim zakašnjenjem ali su toliko dobri za Međunarodni aerodrom "Tuzla" da to i nije toliko važno. Ukupno je prevezeno 8.276 putnika od čega 8.206 u redovnom međunarodnom saobraćaju. U nastavku možete pogledati podatke za sva četiri bh. aerodroma.

Tuzlarije


Ako se posmatraju apsolutni brojevi u januaru je zabilježeno 21% više putnika nego u decembru kada je kroz tuzlanski aerodrom prošlo 6.835 putnika. Ipak, s obzirom na različit broj obavljenih letova relevantniji podatak za upoređivanje je broj putnika po jednom letu.

Tuzlarije


U redovnom međunarodnom saobraćaju tuzlanski aerodrom iz mjeseca u mjesec bilježi za bh. prilike skoro nevjerovatan broj putnika po jednom letu. U januaru je obavljeno 60 letova uz 136, 76 putnika po jednom letu, što je za oko 4% više nego u decembru kada je zabilježeno 131, 44 putnika po jednom letu. Poređenja radi, sarajevski aerodrom je u januaru imao 49, 8 putnika po jednom letu, a banjalučki aerodrom svega 11, 46 putnika po jednom letu.

Iako se svi tome nadamo, još nema najava o otvaranju novih linija sa tuzlanskog aerodroma ali i uz postojeće tri linije više je nego sigurno da će u ovoj godini broj putnika premašiti 100.000 što je prije samo godinu dana bio tek pusti san.

A.M.

Priredio(la):