TUZLARIJE - D O S J E

06.04.2014.
Nakon Tuzle i Lukavca:
Izložba „Jer zemlju čine ljudi“ otvorena u Brčkom
Nakon Tuzle i Lukavca, izložba fotografija „Jer zemlju čine ljudi“ otvorena je sinoć u prostorijama Udruženja ljubitelja umjetnosti Brčko distrikta BiH, koji su ujedno i organizatori izložbe.

Tuzlarije


Javnosti u Brčkom predstavljeni su radovi šesnaest autora s područja sjeveroistočne BiH, koji su fotografije poslali putem Revoltovog konkursa „Jer zemlju čine ljudi“, a kojima su pokazali svoje viđenje BiH kroz prizmu ljudskih prava, aktuelnih političkih i socijalnih dešavanja te aktivnost i pasivnost građana u našem društvu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


- Cilj konkursa bio je podstaći mlade fotografe da svojim radovima prikažu kako vide Bosnu i Hercegovinu kroz prizmu ljudskih prava, aktuelnih političkih i socijalnih dešavanja. Na ovoj izložbi posjetioci su mogli vidjeti ukupno 54 fotografije koje su pristigle na konkurs, kazala je Nina Zupan, aktivistkinja Omladinskog pokreta Revolt.Tri fotografije su i novčano nagrađene na prvobitnoj izložbi u Tuzli. Stručni žiri je prvo mjesto dodijelio Tariku Dahiću iz Tuzle za fotografiju „Kora“, koja prikazuje težak život u Bosni i Hercegovini. Drugo mjesto osvojio je Branislav Lukić Luka iz Lukavca za fotografiju „Dodir“, a fotografija „Fikret ključar“, autora Mladena Hamovića iz Tuzle, osvojila je treće mjesto.

S.P.

Priredio(la):