TUZLARIJE - D O S J E

23.05.2014.
Apel građanima
Učestala pojava neeksplodiranih ubojnih sredstava

Apelujemo na sve građane uključene u mehaničko čišćenje plavnih i nanosa klizišta da posebnu pažnju obrate na eventualnu pojavu neeksplodiranih ubojnih sredstava. Ovo se posebno odnosi na područja u blizini nekadašnjih linija razgraničenja.

Tuzlarije


Uslijed prirodnih nepogoda poplava i klizišta koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, na poplavljenim područjima, kao i na područjima na kojima je došlo do klizišta, vodene bujice i klizišta su pomjerila pojedina minska polja, odnijele znakove minske opasnosti, a vrlo je moguće da su minsko - eksplozivna sredstva donijela u blizinu stambenih objekata i putnih komunikacija.

Ukoliko uočite minsko - eksplozivna sredstava nemojte ih dirati, a o odmah o pronalasku obavijestite Kantonalnu upravu civilne zaštite, najbližu Službu civilne zaštite ili službenike policije.

Ovu priliku također koristimo da zamolimo sve građane koji su u svojim stambenim ili pomoćnim objektima, koji su sada oštećeni ili srušeni, imali određeno oružje, municiju ili minsko eksplozivna sredstva da to, bez straha od sankcija, prijave Kantonalnoj upravi civilne zaštite ili službenicima policije kako bi se prilikom čišćenja tog terena obratila posebna pažnja i preveniralo eventualno povrjeđivanje osoba koje budu radila na čišćenju.

Priredio(la): Kantonalni štab civilne z