TUZLARIJE - D O S J E

19.06.2014.
Federalni zavod za zapošljavanje
Angažovanje nezaposlenih na “radnim akcijama do obnove!˝
Tuzlarije


Federalni zavod za zapošljavanje je jučer na svojoj internet stranici (www.fzzz.ba) objavio Javni poziv za učešće u Programu javnih radova”Zajedno u obnovi”, saopćeno je iz FZZZ-a.

Program se realizuje s ciljem zapošljavanja/radnog angažovanja najmanje 2.000 osoba sa evidencije nezaposlenih prioritetno sa područja Federacije BiH ugroženih prirodnom nesrećom – poplavama i klizištima na poslovima otklanjanja i ublažavanja štetnih djelovanja i posljedica prirodnih nesreća.

Također, cilj je društveno korisnim radom omogućiti privremeni radni angažman nezaposlenih osoba i ublažavanje socijalno-ekonomskih i drugih posljedica prouzrokovanih prirodnom nesrećom.

Korisnici Programa su poslodavci registrovani u Federaciji BiH, i to: javna preduzeća, jedinice lokalne samouprave, federalne i kantonalne institucije/ustanove, poslovni subjekti i nevladine organizacije koje sarađuju sa pomenutim institucijama na poslovima otklanjanja i ublažavanja štetnih djelovanja i posljedica prirodnih nesreća.

Elektronska prijava za učešće u Programu dostupna je zainteresiranim poslodavcima na internet stranici Zavoda u meniju Vijesti.

Priredio(la): BHRT