TUZLARIJE - D O S J E

07.06.2014.
Vojskova nakon poplava
S one strane šora, odmah iza pruge, stoji kuća stara, starija od tuge...
Skoro 50 posto opštine Odžak u Bosanskoj Posavini je bilo poplavljeno, a više od 5.000 stanovnika raseljeno tokom nedavne elementarne nepogode u BiH. Najteža situacija bila je u selima Prud, Vojskova, Zorice te Gornja i Donja Dubica gdje se dubina naplavine kretala od 70cm pa sve do 4, 5 metra.

Tuzlarije


Ekipa Tuzlarija je 20.maja posjetila selo Vojskova i zabilježila jezive prizore. Nakon sat vremena vožnje čamcem i viđenih slika bilo je teško ostati ravnodušan. Od svih riječi o ozbiljnosti situacije na terenu i potencijalnih opasnosti koje bi se mogle izroditi iza vodenih bujica najbolje je pustiti da video kaže sve.Na YouTube servisu postavljen je video na kojem se može vidjeti kako selo Vojskova izgleda nakon nezapamćenih poplava. Voda se nije još skroz povukla, a materijalna šteta na stambenim objektima je velika.

„S one strane šora, odmah iza pruge stoji kuća stara, starija od tuge i ko da vidim nekog, da mi maše s trijema ali znam tamo nikog, već odavno nema“Iskreno se nadamo da će se stanovnici Vojskove vratiti u svoje domove i uspjeti da otklone novonastale štete.

S.P.

Vezani tekst:
Tuzlarije u poplavljenoj Bosanskoj Posavini

Priredio(la):