TUZLARIJE - D O S J E

25.06.2014.
Kreditna linija Razvojne banke FBiH za finansiranje privrednih subjekata u poplavljenim područjima
Tuzlarije


Svi privredni subjekti sa područja Tuzlanskog kantona koji su pretrpjeli štete tokom nedavne elementarne nepogode i koji ispunjavaju uslove mogu aplicirati za kreditna sredstva u svrhu sanacije šteta i očuvanja radnih mjesta.

Skupština Razvojne banke Federacije BiH donijela je Odluku o formiranju kreditne linije za tekuća sredstva za finansiranje pravnih lica i fizičkih lica (obrt i srodne djelatnosti) u poplavljenim područjima Federacije Bosne i Hercegovine.

Uslovi pod kojim se vrši kreditiranje je otplatni rok od 3 godine, grace period od 6 mjeseci (uključen u rok otplate) i fiksna kamatna stopa od 2 % na godišnjem nivou.

Ovo je rezultat sagledavanja situacije u FBiH nastale usljed prirodne nesreće (poplava, klizišta) i velike materijalne štete koje imaju ili će imati pravna i fizička lica sa sjedištem u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Kreditna sredstva mogu se koristiti za finansiranje tekućih sredstava pravnih i fizičkih lica (obrt i srodne djelatnosti) u poplavljenim područjima Federacije Bosne i Hercegovine.

Za više informacija o mogućnostima i načinima apliciranja potrebno je kontaktirati Razvojnu banku Federacije BiH putem telefona 033 724 900 i e-mail-a info@rbfbih.ba.

Priredio(la): Odjeljenje Vlade TK za in