TUZLARIJE - D O S J E

18.08.2014.
VIDEO: Možda ima boljih navijača od tuzlanskih ali mi za njih ne znamo
Tuzlarije


Košarkaška utakmica između Bosne i Hercegovine i Islanda je bila i prošla, pamtiće se naša pobjeda, a više od svega izvanredan košarkaški ambijent i sportsko navijanje u Mejdanu.

Tuzlarije


Uostalom, nema boljeg priznanja za publiku kad je na kraju susreta pozdrave protivnički igrači, kao što su to sinoć učinili Islanđani.

Istina, moglo bi se reći da je navijanje bilo i previše dobro jer su toj atmosferi i pritisku u pojedinim dijelovima utakmice podlegli i naši igrači. Za ilustraciju navijanja ipak smo izabrali jednu akciju kada su naši momci bili uspješni.Neko bi mogao da organizatorima zamjeri slabo ozvučenje u dvorani ali zahvaljujući njemu publika je došla na svoje. Mirno je saslušana i aplauzom pozdravljena himna gostiju ali su navijači zvaničnu himnu BiH nadjačali i otpjevali svoju verziju koja im je srcu bliža.Sve u svemu Mejdan i navijači su zaslužili čistu desetku, možda ima boljih navijača od tuzlanskih ali mi za njih ne znamo. Nadamo se da će to znati da cijene i u košarkaškom savezu i da će Tuzla biti češće domaćin našoj reprezentaciji.

A.M.

Priredio(la):