TUZLARIJE - D O S J E

20.08.2014.
Ovjerene liste
Imena ukupno 952 kandidata za Opće izbore 2014. godine
Centralna izborna komisija BiH ovjerila je 80 kandidatskih listi za dodjelu kompenzacijskih mandata sa ukupno 952 kandidata. Do isteka roka 74 ovjerena politička subjekta su dostavili navedene liste i sve su ispunile uslove za ovjeru.

Tuzlarije


Pored navedenog Centralna izborna komisija BiH je donijela odluku o izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH prema kojoj se na izvodu nalazi ukupno 42.008 birača. Uslove za upis birača u izvod iz Centralnog biračkog spiska ne ispunjava ukupno 5096 osoba.

Uporedo sa navedenom odlukom Centralna izborna komisija BiH je odredila i 5 biračkih mjesta za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH. Biračka mjesta će biti otvorena u Ambasadama BiH u Beču i Berlinu kao i u Generalnim konzulatima BiH u Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu.

Centralna izborna komisija BiH je ovjerila prijavu koalicije Savez za promjene-Laktaši za učešće na prijevremenim izborima za načelnika Općine Laktaši. Koaliciju čine dvije ovjerene političke stranke SDS-Srpaka demokratska stranka i Narodni demokratski pokret.

Centralna izborna komisija BiH želi informirati javnost da je počeo i proces štampanja i pakovanja glasačkih listića, prvo testnih za obuku članova biračkih odbora a onda slijedi štampanje i pakovanje glasačkih listića koji će se dostavljati biračima koji glasaju putem pošte, nakon toga i svih ostalih glasačkih listića za Opće izbore 2014. godine. Posao štampanja i pakovanja glasačkih listića radi kompanija Atlantik BB d.d. Banja Luka.


Imena kandidata

Priredio(la): Centralna izborna komisij