TUZLARIJE - D O S J E

23.08.2014.
Završne pripreme za 41. gradačački sajam poljoprivrede
Učešće prijavilo oko 230 izlagača iz BiH i inostranstva
U Gradačcu je sve premno za održavanje 41. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajma šljive. Ovogodišnja manifestacija će se održati od 27. do 30 avgusta, a učešće je prijavilo oko 230 izlagača iz BiH i zemalja regiona, ali i Turske i Jordana.

TuzlarijeKako ističu u Gradačačkom sajmu, ovo će biti još jedna prilika da se posjetiocima predstave proizvođači hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, ambalaže i zaštitnih sredstava.

Na Sajmu šljive će se posredno, preko svojih predstavništava i distributera, predstaviti nekoliko renomiranih firmi lidera u oblasti zaštite bilja i proizvodnje mineralnih đubriva, kao i proizvođača i prerađivača stočne hrane.
Iako je ova godina izuzetno teška za poljoprivredne proizvođače i prerađivače, na gradačačkom sajmu će se predstaviti najznačajnije firme u oblasti mljekarske industrije u Bosni i Hercegovini.

Posjetioci će moći kušati stare i nove proizvode mljekara Lactalis BH, Zott SEE, Dukat i Milkos.

I ove godine bit će nekoliko kolektivnih izložbi privrednih potencijala općina, kantonalnih privrednih komora i grupacija poljoprivrednih proizvođača i prerađivača.
Turističke potencijale predstavit će Turistička zajednica F BiH i Turistička zajednica TK.

Partner Sajma: BH Telecom. Oficijelni sponzori: Sarajevska pivara, Solana Tuzla, Petrokemija Kutina. Generalni sponzor: Unimedia Gradačac. Sponzori: Lactalis BH, BSO, Turistička zajednica TK, NLB Banka, Zott SEE Gradačac, Igmin group, Vegafruit. Medijski pokrovitelji: Federalna TV, RTV TK, Oslobođenje, Business magazine, Fena. Pokrovitelji Sajma: Vlada FBiH, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede F BiH, Vlada TK, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK.

Priredio(la): Služba za informisanje GS