TUZLARIJE - D O S J E

11.09.2014.
Izbori u BiH pod lupom:
Građani prvi put kontrolori
Jedna od novina na predstojećim opštim izborima u BiH, zakazanim za 12. oktobar ove godine, biće njihovo građansko, nestranačko posmatranje. Tim povodom danas je u centru grada Koalicija „Pod lupom" - za slobodne i poštene izbore, organizovala uličnu akciju tokom koje su građani informisani o tome kako da postanu posmatrači u predstojećoj predizbornoj kampanji i na sam dan izbora.

Tuzlarije


Ovom uličnom akcijom Koalicija svim punoljetnim građanima naše opštine ponudila je mogućnost da se u direktnom kontaktu s članovima Koalicije upoznaju s predstojećim nestranačkim promatranjem Opštih izbora 2014. i da se na postavljenom info štandu prijave za promatrače izbornog dana.

Tuzlarije


Tuzlarije


Svim zainteresiranim građanima podijeljeni su informativni i promotivni materijali Koalicije ´Pod lupom´ iz kojih će se moći informisati kako postati promatrač i zašto je važan građanski angažman na posmatranju izbora.

Pored Tuzle, ulične akcije su organizovane u još 40 gradova u BiH.

Građani se mogu prijaviti za posmatranje izbora sve do 15. septembra, a osim putem uličnih štandova, mogu to uraditi i besplatnim pozivom na broj 080 05 05 05 ili putem web stranice www.podlupom.org.

S.P.

Priredio(la):