TUZLARIJE - D O S J E

03.10.2014.
Posao za 70 osoba
Firma B&H Stainless gradi proizvodnu halu u Tuzli

Firma B&H Stainless d.o.o., osnovana krajem 2007. godine u Lukavcu, jedna je od vodećih firmi u Bosni i Hercegovini koja se bavi opremanjem hotela, restorana, picerija, kafića, pekara, mesnica sa profesionalnom opremom za kuhinje šankove i sve vrste enterijera sa vlastitom proizvodnjom, uslugama i servisiranjem, te vrši usluge sječenja, probijanja, prosjecanja i savijanja sa CNC mašinama.

Tuzlarije


Za manje od sedam godina postojanja kompanija je svojim kvalitetnim proizvodima stekla visok rejting u Bosni i Hercegovini.

Njen vlasnik i direktor je Sanel Karabegović, koji je iskustvo i znanje u proizvodnji opreme od inoxa stekao u Italiji gdje je punih 18 godina radio u maloj tvornici koja pravila opremu od inoxa. U razgovoru za portal eKapija.ba ističe da je njegov rad i stručnost bio zapažen od strane vlasnika, pa je osam godina bio direktor fabrike koja je zapošljavala 70 radnika.

Međutim, odlučio se vratiti u BiH i otvoriti sličnu firmu. Tako sada ova kompanija zapošljava 30 radnika i prema njegovim riječima, nema šta ne može napraviti od inoxa.

"U lukavačkoj poslovnoj zoni, proizvodi se oprema za hotele, restorane, kafiće, bolnice, kompletna neutralna oprema za ugostiteljstvo – šankovi, roštilji, ograde od inoxa, medicinska oprema i to sve po po HACCP sustavu", priča nam Karabegović.

Posebno ističe da su kod pružanja usluga od prvog momenta sa klijentom kako bi pomogli u projektovanju objekta, radeći pritom sa vrhunskim domaćim arhitektama kao što su Amir Vuk Zec i Sanel Teskeredžić. Također, pored projektovanja kuhinje rade projektovanje svih mikrolokacija u objektu (struja, voda, plin itd.), te na taj način uveliko olakšavamo posao klijentu. Iako smatra da ambijent za privrednike u našoj zemlji može biti bolji, generalno je zadovoljan učinkom u protekloj godini.

"Nastavili smo sa opremanjem vrhunskih restorana i hotela, a jedan od njih je Sushi bar u Sarajevo City Centru što nam je bio poseban izazov. Također, učestvali smo u opremanju prve bečke slastičarne u Sarajevu Aida, gdje se nalaze naše vitrine i šankovi, ali i Garden City u Konjicu te Hotel Bristol sa kompletnim vešerajem, kuhinjom, šankovima, vitrinama", ističe on.

Rejting koji su stekli ne žele da izgube. Naprotiv, uskoro kreću sa velikom investicijom odnosno gradnjom vlastite proizvodne hale u kojoj će zaposliti još radnika. "Iduće godine započinjemo gradnju hale u Tuzli od 6.000 kvadrata za koju imamo idejno rješenje, a trenutno radimo na glavnom projektu. Upravo u njoj će se preseliti dvije proizvodnje iz Italije, zahvaljujući čemu će biti uposleno još 70 osoba. Osim toga, hala će biti opremljenja najnovijom tehnologijom, uključujući nove prese i ultra robote, tako da ćemo u roku od dvije godine biti jedna od najjačih firmi u sektoru inoxa", optimističan je Karabegović, ističući da se ne boje velikih investicija zahvaljujući znanju i stručnosti koje posjeduju. Inače, kompanija B&H Stainless prati svjetsku scenu i sarađuje s mnogim firmama iz inostranstva.

Tako su njeni partneri najpoznatije evropske firme koje rade sa inoxom, poput Angelo Po, Emmepi kuhinje, Eurfrigor ledomati, Omniwash perilice za čaše, Pizza Group – oprema za picerije, zatim firma Sirman koja pravi mesoreznice, Frigomehanika – gotovi šankovi i vitrine, Starmix – mješalice za tijesto itd.

Priredio(la): eKapija.ba