TUZLARIJE - D O S J E

15.10.2014.
Poziv firmama, udruženjima i institucijama
Zaposlite učenike na jedan dan - Socijalni dan 31.10.2014.


Tokom Socijalnog dana koji se održava 31.10.2014. godine, firme, udruženja i institucije "zapošljavaju" na jedan dan srednjoškolce za minimalnu dnevnicu od 20 KM te na taj način im pomažu da se upoznaju sa različitim radnim mjestima i zamijene svoj jedan školski dan danom provedenim na nekom od radnih mjesta.

Za prikupljeni novac srednjoškolci se sa svojim projektima takmiče na Sajmu ideja u Sarajevu, te oni koji pobijede dobijaju novac za realizaciju projekta od kojeg koristi mora isključivo imati lokalna zajednica. Udruženje građana "INFOHOUSE" Sarajevo vas poziva da uzmete učešće u ovom projektu koji ima ogromnu važnost za lokalnu zajednicu.


Budite i Vi dio tima najvećih firmi i institucija koje su podržale ovaj projekat prošlih godina, kao što su to činili: Općina Tuzla, Ministarstvo obrazovanja nauke kulture i sporta TK, Mi Bospo, Bosna sunce osiguranje, Doo Menprom Tuzla, Motel Rudar Tuzla, Grad Banja Luka, Prevent Leather Group d.o.o., Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, BH Telecom, Zavod zdravstvenog osiguranja ZE-DO kantona, MKF EKI, Općina Bihać i dr.


Projekat Volontiraj Kreditiraj se realizuje već osmu godinu zaredom od strane UG INFOHOUSE i do sada se pokazao kao jako uspješan projekat koji podstiče srednjoškolce da se uključe u rješavanje problema u našoj zajednici te da se afirmišu kao osobe.

Za sve dodatne informacije o projektu, kao i prijave za učešće u istom možete se obratiti na e-mail smajicanel@live.com ili broj 062/233-390.

Priredio(la):