TUZLARIJE - D O S J E

24.10.2014.
Tanja Fajon se susrela sa studentima u Tuzli
„Što prije formirati vlast u BiH“
Tanja Fajon, slovenačka zastupnica u Evropskom parlamentu, boravila je danas u posjeti Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Ona se susrela sa studentima i prvim ljudima Univerziteta i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Tuzlarije


U izjavi za medije je kazala da je u ovom trenutku najbitnije da se implementiraju rezultati izbora i da se formira vlast u našoj zemlji. Također je naglasila da se treba ozbiljno pristupiti reformama koje bi pokrenule procese ka normalizaciji života u našoj zemlji.

- Iskreno želim da se nakon formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini naprave uslovi za izgradnju temelja moderne države. I dalje ću kao poslanik u Evropskom parlamentu raditi sve, nakon historijskog koraka ukidanja viza, da se napravi funkcionalna i moderna država i da se realizuju reforme koje će biti dobre za narod – kazala je Fajon.

Tuzlarije


Studentima je poručila da je na njima velika odgovornost za budućnost Bosne i Hercegovine.

- Mladi u ovoj zemlji treba da naprave promjene. Vrlo mi je bitno da posjećujem fakultete, da razgovaram sa studentima, da čujem njihove stavove i sa porukom iz Tuzle ću se vratiti u Evropski parlament. Nastaviću da radim svoj posao i nastojat ću da, što je prije moguće, Bosna i Hercegovina i druge zemlje regije budu primljene u Evropsku uniju – dodala je Fajon.

Ona je navela da je optimista kada je u pitanju budućnost naše zemlje, ali da ona zavisi od domaćih političara i međunarodne zajednice.

Tuzlarije


Suad Kunosić, dekan Prirodno – matematičkog fakulteta u Tuzli je kazao da je Tanja Fajon veliki borac za državu BiH i prava njenih građana. Podsjetio je i da je Fajonova svojim zalaganjem pomogla dobijanje bezviznog režima.

S.P.

Priredio(la):