TUZLARIJE - D O S J E

27.10.2014.
Timovi ljekara iz Turske
Besplatni pregledi za građane Tuzle 2.novembra
TuzlarijeOrganizacija "Balkan Medical Travel" i timovi ljekara turske "Liv" bolnice organizirat će u šest gradova u BiH besplatne preglede i konsultacije za građane u Mobilnoj klinici.

Riječ je o modernom "road show" kamionu koji je posebno opremljen za medicinske potrebe i rad na terenu, saopćeno je iz Organizacije "Balkan Medical Travel".

Ovaj projekat će realizuje se od 30. oktobra do 4. novembra u šest bh. gradova (Bihać 30. oktobra, Banja Luci 31. oktobra, Zenici 1. novembra, Tuzli 2. novembra, Sarajevu 3. novembra i Mostaru 4. novembra.

Pregledi će održani na glavnim gradskim trgovima od 10.00 - 16.00 sati. Info linija za rezervacije pregleda: 062 295 626 ili na web stranici www.mobilneklinike.com

Cilj ovog društveno korisnog projekta je da se građani u što većem broju pregledaju i obave konsultacije sa medicinskim stručnjacima iz različitih oblasti.

- Molimo građane da sa sobom na uvid ponesu medicinsku dokumentaciju na uvid, ukoliko imaju određenu bolest. Ljekari će u Mobilnoj klinici biti povezani video linkom sa "Liv" bolnicom, kako bi pacijenti bilo što kvalitetnije tretirani. U pitanju su generalni pregledi na sve oblasti i konsultacije, a termine mogu rezervirati svi građani - kazao je Minet Musić, direktor "Balkan Medical Travel", Sarajevo.

Ono što je zanimljivo je da će u svakom gradu biti odabrana po jedna osoba koja će dobiti besplatni detaljni pregled organizma u "Liv" klinici u Turskoj s plaćenim smještajem, navodi se u saopćenju.

Priredio(la): Fena