TUZLARIJE - D O S J E

31.10.2014.
Vijest za rubriku ˝Vjerovali ili ne˝:
˝Bosnian Wand Airlines˝ traži 28 stjuardesa
Od čitateljke A.K. dobili smo informaciju koja je skoro za rubriku "Vjerovali ili ne" a radi se o tome da je avio kompanija "Bosnian Wand Airlines" objavila oglas za zapošljavanje 28 stjuardesa. Provjerom na portalu posao.ba i sami smo se uvjerili da takav oglas postoji, i što je još bolje, uz stjuardese navedena kompanija traži i PR menadžera, računovođu, sekretaricu i IT stručnjaka.

Tuzlarije


U oglasu za stjuardese se navodi da je
"Bosnian Wand Airlines" novoosnovana kompanija sa sjedištem u Sarajevu, te da u narednom periodu planira realizaciju letova sa dva aviona (Airbus A320 i A321) koji bi sarajevski i druge bosanskohercegovačke aerodrome povezali sa svjetskim metropolama.

S obzirom da se radi o novoj kompaniji provjeru smo izvršili i u Registru poslovnih subjekata u BiH i našli da je "Bosnian Wand Airlines" društvo sa ograničenom odgovornošću za zračni promet, turizam i trgovinu sa adresom Živinice, G. Dubrave bb (zgrada Međunarodnog aerodroma Tuzla).

Na portalu ch-aviation.com našli smo dvije vijesti o ovoj kompaniji. U prvoj iz jula mjeseca se kaže da je je naša kompanija iznajmila od bugarske kompanije Air Via avion Airbus A320-200 u periodu od 8. oktobra 2014. do 8. maja 2015. godine, a u drugoj od 13. oktobra da je taj ugovor raskinut. Razlozi za raskidanje ugovora nisu navedeni, međutim, za avion koji je trebao biti iznajmljen, ima registarsku oznaku LZ-MDA, pronašli smo podatak da je 4. jula ove godine imao incident kada je prilikom slijetanja na aerodrom u Lajpcigu, repnim dijelom zakačio pistu, što bi mogao bit razlog za raskid ugovora.

Iz navedenog se može zaključiti da je avio kompanija "Bosnian Wand Airlines" uredno registrovana, da je već imala aktivnosti u vezi iznajmljivanja aviona, što i oglas o zapošljavanju 28 stjuardesa čini realnim, te ga u nastavku i prenosimo:


Konkurs za poziciju stjuardese:

Potrebni uslovi:


završena srednja škola
visok stepen poznavanja engleskog jezika (C1, C2)
poznavanje jednog ili više od navedenih jezika: njemački, italijanski, francuski ili/i arapski
vještina plivanja
minimalna visina od: 170
starosna dob: 20-25 godina (zbog prirode posla i zakona o avio-poslovanju)

Nudimo:

stimulativna primanja,
kvalitetne uslove rada u zdravoj sredini,
mogućnost stručnog usavršavanja

Ukoliko smatrate da ispunjavate uslove Vaš CV sa FOTOGRAFIJOM na engleskom jeziku OBAVEZNO nam možete poslati putem opcije "PRIJAVI SE NA OGLAS" (na portalu posao.ba)

Lokacija:Sarajevo
Broj pozicija: 28
Datum objave: 29.10.2014.
Trajanje oglasa: 30 dana (ističe 28.11.2014.)


Podaci o uslovima za ostale pozicije mogu se naći na portalu posao.ba

A.M.

Priredio(la):