TUZLARIJE - D O S J E

13.11.2014.
Počelo pružanje usluga u zračnom prostoru BiH od strane BHANSA-e
Tuzlarije
Prvi je u naš zračni prostor ušao saudijski avion u 4:14


Kao rezultat zajedničkih napora Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine BHANSA-e i njenih prijatelja i partnera u noći sa 12/13. 11. 2014. godine tačno u 00:00 sati BHANSA je počela sa pružanjem usluga u dijelu zračnog prometa Bosne i Hercegovine od FL 100 do FL 325 iz Operativne jedinice Sarajevo ATCU I. Također u isto vrijeme sa radom kreće i služba meteorološkog bdijenja Bosne i Hercegovine BH MET.

Tuzlarije


BHANSA je uspostavljena na osnovu Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (“Sl.glasnik BiH”, broj 43/09).

Trenutku početka pružanja usluga prisustvovali su v.d. Uprava Agencije, članovi Vijeća Agencije i članovi Projektnog Odbora BHATM.

Tuzlarije


Ovaj historijski događaj predstavlja važan korak prema cilju potpunog pružanja usluga u zračnom prostoru iznad Bosne i Hercegovine koji uključuje i gornji dio zračnog prostora Bosne i Hercegovine od FL 325 do FL 660 (UPPER).

Tuzlarije


Poslovna strategija Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine BHANSA-e je jasna. U potpunosti preuzeti odgovornost za pružanje usluga u cjelokupnom zračnom prostoru Bosne i Hercegovine. Kontinuirani i sistemski nastavak razvoja našeg poslovanja u svakom pogledu – nastavak obuke kontrolora letenja i drugog stručnog zračnog osoblja.
Održavanje odlične saradnje sa prijateljima i partnerima iz zemlje i inostranstva, povećanje sigurnosti i kvalitete u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine.

BHANSA će sredinom decembra upriličiti svečanost povodom početka pružanja usluga u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine.

Priredio(la): bhansa