TUZLARIJE - D O S J E

12.11.2014.
U noći sa 12. na 13. novembar
BiH preuzima kontrolu u donjem sloju vazdušnog prostora
Od jutros pokušavamo da pristupimo web stranici Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine – BHANSA, na žalost bez uspjeha, stranica je nedostupna. Šteta, očekivali smo finalne informacije o dugo očekivanom događaju, preuzimaju kontrole u donjem sloju vazdušnog prostora BiH od strane BHANSA-e.

Tuzlarije


Uz sliku bh. vazdušnog prostora čiju kontrolu BiH preuzima u toku noći objavljujemo saopštenje za javnost Sindikata kontrolora letenja u Bosni i Hercegovini povodom preuzimanja donjeg sloja zračnog prostora Bosne i Hercegovine:

Kao što je BH javnosti već poznato, Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine – BHANSA, u noći sa 12.11.2014. na 13.11.2014. godine, počinje pružati usluge oblasne kontrole letenja u donjem sloju vazdušnog prostora (Lower airspace) Bosne i Hercegovine.

Sindikat kontrolora letenja u BiH želi ovom prilikom svom operativnom osoblju, a posebno kolegicama i kolegama kontrolorima letenja sretan početak operativnog rada, te mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Posebno želimo naglasiti da početak operativnog rada za kolegice i kolege kontrolore letenja znači krunidbu njihove dugotrajne, naporne i zahtjevne obuke, koja je bila prekidana, dovođena u pitanje, te ponovo otpočinjana sa dugo neizvjesnim datumom završetka, a da kolege kontrolori pri tome nisu imali nikakvu mogućnost da utječu na pomenute opstrukcije.

Današnje preuzimanje kontrole letenja u donjem sloju vazdušnog prostora (Lower Airspace) Bosne i Hercegovine je u najvećoj mjeri zasluga ovih ljudi. (Kontrolaletenja.net)


Priredio(la):