TUZLARIJE - D O S J E

22.11.2014.
Da li je iz Tuzle?
Šestogodišnja djevojčica luta po Sarajevu!
Tuzlarije
Foto: depo.ba


Viralno se u posljednja dva dana prenose fotografije djevojčice od otprilike šest godina, koja sama opstaje u Sarajevu. Druži se sa psima lutalicama i hrani onim što joj dobri ljudi daju. Postavlja se pitanje: Zašto je ona još na ulici i postoje li odgovorni koji će učiniti da ova djevojčica bude sklonjena na toplo i sigurno mjesto?

U mnogobrojnim komentarima na društvenim mrežama ističe se kako bi se, da je u pitanju napušteno štene i mačka, našlo na stotine zgroženih njihovom sudbinom. Tražio bi se smještaj, krov nad glavom, pogodan udomitelj.

A djevojčica ostaje nezbrinuta, u crvenom kaputiću, prljava, “slatka”, gladna, nepovjerljiva prema ljudima, promrzla.

Mediji su prenijeli da su nevolje djevojčice počele u vrijeme poplava u regiji Tuzle. Ona ima, navodno, nanu i brata, ali je nekako dospjela u autobus koji ju je, sa grupom Roma, dovezao u Sarajevu. Kako se sve to dogodilo i koliko u svemu ima njene volje, o tome djevojčica ne želi da govori.

Meteorolozi najavljuju pogoršanje vremena, kišu i niske temperature. Mnogi će roditelji zabraniti svojoj djeci izlazak napolje “kako se nebi prehladili”. Jedna djevojčica, tako blizu svima nama, nema gdje da se skloni!

Priredio(la): BHRT