TUZLARIJE - D O S J E

17.12.2014.
Bingo i zvanično preuzeo 24 Interexova objekta
Bingo – kralj dobrih cijena, nastavlja sa uspješnim poslovnim potezima. U prostorijama Uprave Binga danas je održana konferencija za medije u povodu okonačanja preuzimanja retail lanca Interex BiH.

Tuzlarije
Poslovni potez na obostrano zadovoljstvo


U vrijeme kada su ekonomija i privreda u vrlo teškom stanju, a protesti radnika gotovo svakodnevni, vijest o poslovnom širenju je značajna, ne samo za lokalne nego i državne okvire. Ne dešava se često da domaća kompanija kupuje stranu.

Tuzlarije
Vlasnik Binga Senad Džambić
Vlasnik kompanije Bingo doo Tuzla, Senad Džambić, izrazio je svoje zadovoljstvo zbog preuzimanja Interexa, poželio dobrodošlicu radnicima Interexa koji, što je vrlo važno, zadržavaju radna mjesta te naglasio da nastavljaju poslovanje uz slogan "Kupujmo domaće" na zadovoljstvo i kupaca i domaćih proizvođača.

Zadovoljan je i potpisnik Ugovora, gdin Pierre-Yves Conan, predstavnik grupacije Intermarche iz Francuske, koji je rekao da je vlasnik Binga pouzdan poslovni partner kojeg karakterišu i profesionalizam i enuzijazam, te u ime uposlenika Interexa izrazio zadovoljstvo što će se, prudruživši se Bingu, prudružiti jednoj grupaciji koja ima veoma veliki uspjeh u BiH.

Rijad Hasić, predstavnik Evropske banke za obnovu i razvoj, prisjetio se 2010. godine kada su odobrili tri velika kredita Bingu za širenje maloprodajnih objekata. Već sada, i ako se zadrži na do sada urađenom, u pitanju je za naše uslove rijedak poslovni uspjeh Tuzlaka Senada Džambića.

Danas je Bingo zvanično preuzeo 24 poslovna objekta Interexa sa 709 radnika. Do Nove godine Bingo će imati 156 objekata sa više od 4200 radnika.

Tuzlarije
Kupovinom domaćih proizvoda do podizanja bh privrede


Tuzlarije
Koktel


Na kraju protokolarnog dijela, u prostorijama Uprave Binga upriličena je i zakuska na kojoj su posluženi proizvodi domaćih proizvođača.

S.M.

Priredio(la):