TUZLARIJE - D O S J E

17.01.2015.
Zahlađenje zbog Sutorine:
Crna Gora odgodila postavljanje ambasadora u Sarajevu
Tuzlarije


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović odlučio je da odgodi potpisivanje ukaza o postavljanju Milana Lakića za crnogorskog ambasadora u BiH i o tome je obavijestio predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

Vujanović je ovo odlučio nakon razgovora sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem i predsjednikom crnogorske Skupštine Rankom Krivokapićem, saopćeno je jučer iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Prije donošenja odluke o odgađanju potpisa ambasadorskog ukaza, Vujanović je telefonom razgovarao sa Ivanićem, koji mu je predložio da razgovara sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

U telefonskom razgovoru sa Izetbegovićem, predsjednik Crne Gore je saznao da Izetbegović “sada nije spreman da svojim pozitivnim stavom doprinese okončanju procedure potpisivanja ugovora o granici između Crne Gore i BiH”, te da je za to da ugovor ponovo bude razmotren.

Vujanović je, kako se navodi, saopćio stav o definitivnosti granice Crne Gore i BiH, čija je granična linija samo demarkirana navedenim ugovorom, te da smatra da ugovor treba i definitivno da bude zaključen.

Priredio(la): BHRT