TUZLARIJE - D O S J E

29.01.2015.
Granična policija BiH
Novosti u vezi sa natječajnom procedurom za prijem kadeta
Granična policija BiH je u subotu, 24. siječnja istodobno u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Livnu izvršila prvu fazu testiranja kandidata za kadete VII klase ove policijske agencije.

Na testiranje, koje je obuhvaćalo test općeg znanja i izradu eseja, pozvano je 4.502 kandidata od čega 3.186 onih koji su konkurirali na radna mjesta u činu "policajac“ i 1.316 kandidata za radna mjesta u činu "mlađi inspektor". Na testiranje je izašlo 3 412 kandidata, od čega je 2.423 radilo test za radno mjesto u činu "policajac", a 989 za radno mjesto u činu "mlađi inspektor".

Tuzlarije


Proces testiranja je izvršen u skladu s natječajnom procedurom, a Granična policija BiH se zahvaljuje vodstvu i uposlenim Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS-a u Banjoj Luci, Srednje strukovne škole S.S. Kranjčević u Livnu, Visoke škole "LOGOS“ u Mostaru, Strojarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Bosanskog kulturnog centra u Tuzli što su omogućili testiranje za kandidate u svojim prostorijama i pružili potporu za njegovu uspješnu provedbu.

Komisija za izbor kandidata kadeta VII klase Granične policije BiH trenutno pregleda testove općeg znanja i eseje, nakon čega će na web stranici www.granpol.gov.ba biti objavljeni rezultati testiranja sa šiframa kandidata.

Podsjećamo da je testiranje izvršeno u sklopu natječajne procedure za prijam novih 120 kadeta u Graničnu policiji BiH, od čega 100 kadeta VII klase s najmanje završenim IV stupnjem školske spreme za prvu razinu pristupanja u činu "policajac" i dvadeset kadeta s najmanje završenim VI stupnjem školske spreme za drugu razinu pristupanja u činu "mlađi inspektor",

Zbog interesa javnosti i velikog broja kandidata koji su sudjelovali na testiranju o daljem toku natječajne procedure javnost će biti obaviještena i u idućem razdoblju, priopćeno je iz GP BiH.

Priredio(la): Fena