TUZLARIJE - D O S J E

29.01.2015.
Nermin Handžić iz Tešnja
Dječak koji oduševljava svojim glasom
Nermin Handžić, član Omladinskog ansambla iz Tešnja, ima jedanaest godina i pjeva sevdalinke i narodnu muziku, a i učenje ilahija i kasida mu ide od ruke. U to se uvjerila i naša ekipa koja ga je u nekoliko navrata snimala u Klokotnici (Doboj Istok) i Srebreniku.

Tuzlarije


- Intenzivnije sam počeo da se bavim pjevanjem od svoje sedme godine. Moja mama također ima talenta za pjevanje i mislim da sam muzikalnost naslijedio upravo od nje. Na probama Omladinskog ansambla iz Tešnja obavezno učim ilahije i kaside i u tome uživam. Isto tako na repertoaru imamo sevdah – rekao je Nermin za Tuzlarije.

Tuzlarije


Do sada je više puta nastupao na televizijama RTV TK, Alfa, Face TV, Hayat, a na muzičkom show programu TV 1 “Prvi glas sevdaha” osvojio je prvo mjesto za djecu do 14 godina.

- Učestvovao sam i u Grand show-u gdje sam pjevao skupa sa Šabanom Šaulićem i on je bio oduševljen mojim glasom. Kako vrijeme odmiče tako mi i popularnost raste. Gostovao sam i u popularnoj emisiji „Koktel“ koja se emituje na BN TV – dodao je Nermin koji uspijeva da svoje školske obaveze uskladi sa probama i pjevanjem.

Nermin nikoga ne ostavlja ravnodušnim svojom interepetacijom, a pred njim je, zasigurno, već velika karijera.S.P.

Priredio(la):