TUZLARIJE - D O S J E

10.02.2015.
Stanje na putevima
Otežan saobraćaj na većini putnih pravaca
Tuzlarije


Kako javlja BIHAMK, jutros je otežano saobraćanje na većini putnih pravaca u našoj zemlji. Vozači se posebno upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca. Na dionicama Kupres-Livno, Šuica-Tomislavgrad i Glamoč-Mlinište dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. I u nižim područjima Bosne kolovoz je zasnježen i mjestimično klizav.

Zahvaljujući intervencijama putne službe prohodnost većine putnih pravaca je dobra. Na vozače se apeluje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Tuzlarije


Fotografije, snimljene jutros, pokazuju kakva je situacija na području grada. Kratko rečeno, na bolje od ovoga nismo ni navikli.

Tuzlarije


Ne može se reći da se nije čistilo, svi možemo da čujemo kad prođu vozila sa ralicima ali je upitan rezultat tog čišćenja. U svakodnevnom razgovoru često se čuje mišljenje da su u svim okolnim mjestima ulice bolje očišćene nego u Tuzli pa se pitamo da li je to do naših ulica ili su drugi jednostavno vještiji u čišćenju.

Tuzlarije


I južna i sjeverna saobraćajnica su, kako to u BIHAMK-u kažu, zasnježene, a sporedne bukvalno zaleđene, kako to pokazuje i naredna fotografija snimljena na Sjenjaku.

Tuzlarije


Definitivno, snijega ima ali su putevi prohodni i vozila sa regularnim zimskim gumama voze bez većih problema. Ostali, sa ljetnim i istrošenim gumama imaju problem i da izađu sa parkinga a kamoli da se popnu uz neki blaži uspon.

A.M.

Priredio(la):