TUZLARIJE - D O S J E

06.02.2015.
Zbog mogućih protesta:
Formiran operativni štab policijskih agencija
Tuzlarije


Operativni štab više policijskih agencija formiran je zbog informacija o mogućem okupljanju građana koji žele obilježiti godišnjicu protesta od 7. februara prošle godine, kada su zapaljene zgrade nekoliko kantonalnih vlada u FBiH, ali i zgrada Predsjedništva BiH u Sarajevu.

"Štab je formiran na osnovu Sporazuma o međusobnoj saradnji između policijskih agencija, potpisanog u junu prošle godine. Sjedište Štaba je u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela, a cilj mu je praćenje bezbjednosne situacije i saradnja između agencija", rekao je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Osim pripadnika Direkcije, u radu Operativnog štaba, koji je formiran juče, učestvuju i službenici Granične policije, Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/, federalne Uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, prenijele su "Nezavisne novine".

"Direkcija i ostale agencije dodatno su radile na edukaciji službenika i na nabavci opreme i mnogo smo spremniji", naglasio je Vilić. Policijske agencije prikupile su informacije o mogućim protestima građana u subotu, 7. februara, u Sarajevu, Zenici i Tuzli.

Priredio(la): FTV/Srna