TUZLARIJE - D O S J E

06.03.2015.
Islamska zajednica BiH:
Pokrenuti rad donorske mreže
Reisu-l-ulemu jučer su posjetili prof. dr. Zijah Rifatbegović, specijalista opšte hirurgije i načelnik Klinike za hirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli i vođa tima za transplantaciju organa u Tuzli i novinari Kasim Softić i Halid Rifatbegović koji dosta pomažu u promociji donorske mreže.

Tuzlarije


Prof. dr. Zijah Rifatbegović je upoznao Reisu-l-ulemu o potrebi pokretanja rada donorske mreže u Bosni i Hercegovini, a samim tim i podizanja svijesti građana o značaju doniranja organa i transplantacije organa u Bosni i Hercegovini.

Transplantacijska medicina i transplantacija organa u Bosni i Hercegovini donosi veliki medicinski napredak, društveni i socijalni napredak, a samim tim omogućava veliku uštedu novca koji bi ostajao u Bosni i Hercegovini. To omogućava i otvaranje novih radnih mjesta putem tog programa što bi zadržalo mlade i sposobne medicinske kadrove, istakao je uz ostalo, prof. dr. Zijah Rifatbegović u razgovoru s reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem.

Pitanje donorske mreže i transplantacije organa biće stavljeno na dnevni red sjednice Vijeća muftija nakon čega će biti donijeta i odgovarajuća fetva o ovom pitanju, dogovoreno je na ovom sastanku kod Reisu-l-uleme.

Priredio(la): Rijaset.ba