TUZLARIJE - D O S J E

28.04.2015.
Saopštenje za javnost
OO SDA Zvornik najoštrije osuđuje napad na policijsku stanicu Zvornik


Općinski odbor Stranke demokratske akcije Zvornik najoštrije osuđuje sinoćnji napad na policijsku stanicu u Zvorniku. Ovim putem izjavljujemo saučešće porodici poginulog policajca i želje za brz oporavak povrijeđenih.


OO SDA Zvornik izražava duboko žaljenje zbog tragedije koja je zadesila naš grad našu općinu i sve njene stanovnike. Ovoj čin pojedinca koji je počinjen u ime nečega što je strano svim građanima Zvornika i cijele BiH i nema veze sa vjerom Islam i bošnjačkim narodom. Napad je izveden na pripadnike institucije koja štiti sve građane bez obzira na njihovu narodnost i vjeroispovjest, isto tako ovakav napad je usmjeren protiv svih nas bez obzira kako se mi zvali i kojoj etničkoj skupini pripadali.

Pozivamo sve naše sugrađane u Zvorniku da ne generalizuju pojedinca sa narodom kojem je pripadao i da se tenzije smire te da se suzdrže od izjava, komentara na društvenim mrežama koje podgrijavaju tenzije i mogu izazvati novu nesreću.

Nažalost cilj napadača je postignut svi smo u strahu i Bošnjaci i Srbi koji žive na ovim prostorima te s toga pozivamo sve da i ovaj težak trenutak zajednički prebrodimo, pomognemo istražnim organima da svoj posao odrade profesionalno i rasvjetle ovaj slučaj do kraja.

Nadamo se brzom rasvjetljavanju ovog napada i iscrpnom izvještaju o svemu ovom. Pozivamo sve da zajednički prebrodimo ovo kako bi smo iz svega izašli bolji i spremniji da se ovakve tragedije na ovim prostorima više ne ponavljaju nikada i nikom.

Predsjednik OO SDA Zvornik Nedim Čivić

Predsjednik Kluba odbornika Ilijaz Miralemović Predsjednik Skupštine opštine Zvornik Mersad Mehmedović

Priredio(la):