TUZLARIJE - D O S J E

17.05.2015.
U toku prijave učesnika
Veliko interesovanje za ˝Marš Mira 2015 ˝

Tuzlarije
Hamdija Fejzić
U toku je prijava učesnika ovogodišnjeg „Marš mira 2015“ koji traje tri dana, od 08.07 do 10.07.2015. godine, sa isto toliko etapa. Svaka od etapa duga je između 25 i 30 kilometara. Kolona polazi u ponedjeljak, 08.07.2015. između 08:45h i 09:00h iz Nezuka, opština Sapna. Na potezu od Nezuka - kao polazišta, pa do Potočara - kao odredišta, učesnici prolaze slijedećom maršutom:
- Bakrači - Glodi - Udrč - Cerska - Kaldrmica - Đugum - Mravinjci - Burnice - Kameničko Brdo - Ravni Buljim - Jaglići - Šušnjari - Budak - Potočari (Memorijalni centar)

Predsjednik Pododbora za "Marš mira 2015" Hamdija Fejzić navodi dosad vlada velika zainteresovansot, ne samo bh., nego i svjetske javnosti.

-Savaki dan nam pristižu prijave a svi koji se žele prijaviti za učešće u ovogodišnjem maršu, to mogu učiniti putem internet stranice www.marsmira.org. ili da dođu 7. jula na mjesto odakle kreće kolona iz Nezuka.
Za one koji žele učestvovati kao pojedinci, registraciju mogu obaviti i 8. jula u Nezuku prije polaska kolone.
Moguće je pridružiti se "Maršu" u nekoj od etapa, ali su učesnici koji se naknadno priključe dužni da se jave redarima ili organizatorima pri dolasku na mjesto prenoćišta, rekao je Hamdija Fejzić.

"Marš mira" je i ove godine, osim ukopa žrtava genocida, jedna od glavnih aktivnosti u sklopu obilježavanja 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Priredio(la):