TUZLARIJE - D O S J E

27.05.2015.
Od 8. do 12. juna u Tuzli:
Međunarodni specijalizirani sajam energetike “ENERGA 2015”
Međunarodni specijalizirani sajam energetike “ENERGA 2015”, svoje peto izdanje doživjet će u Tuzli u periodu od 9. do 12. juna/lipnja 2015. godine.

Tuzlarije


U proteklim godinama Program „ENERGA“, kojeg čine sajamski i kongresno-prezentacijski sadržaji, potvrdio se kao prepoznatljiv događaji, koji se s pravom svrstava među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u BiH i regiji.

Ove godine za učešće u Programu „ENERGA“ vladalo je veliko interesovanje, zbog čega su izlagački kapaciteti bili popunjeni dva mjeseca prije početka sajma. Tokom tri sajamaska dana u SKPC Mejdan u Tuzli, okupit će se više od 50 izlagača i učesnika u prezentacijskim sadržajima, a koji dolaze iz 11 evropskih i azijskih zemalja.

Tuzlarije


Kao i prethodnih godina, Program „ENERGA“ će biti mjesto susreta predstavnika uglednih domaćih i inostranih kompanija i institucija koje svoja raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja, trendove i dostignuća moderne energetike, te različite oblike poslovne saradnje, prezentiraju stručnoj-relevantnoj javnosti.
Organizatori i ove godine pripremaju stručno-naučne panele koji će najvećim dijelom tretirati aktuelna pitanja razvoja sektora energetike Bosne i Hercegovine, ali i regionalne teme iz ove oblasti.

Prisustvo sajamskim sadržajima je besplatno, ali uz prethodnu registraciju putem sajamske web stranice www.tuzlanskisajam.ba ili e-mail adrese tuzlanski.sajam@bih.net.ba. Tokom trajanja sajma, registracija posjetitelja će biti moguća i na sajamskom infopultu u SKPC Mejdan.

Organizator programa „ENERGA 2015“ je Tuzlanski sajam.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH.

Partneri projekta su Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna / Gospodarska komora FBiH i Vlada Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Promus media