TUZLARIJE - D O S J E

23.06.2015.
Javna tribina:
Dijalog o reformi kantonalnih ustava i uklanjanju diskriminacije
Koalicija organizacija civilnog društva „Jednakost“, u suradnji sa Ambasadom Holandije u Bosni i Hercegovinu u 2015. i 2016. implementira projekt koji ima za cilj rješavanje pitanja ustavne diskriminacije u Bosni i Hercegovini.

Tuzlarije


Imajući to u vidu, planiramo organizirati široki krug javnih rasprava, sa fokusom na pitanje kantonalnih ustava u entitetu Federacija BiH, kao prvom fazom u aktivnostima. Smatramo da pitanje analize kantonalnih ustava te utvrđivanje diskriminatornih odredbi u istim, predstavlja pitanje koje je manje politički opterećeno u odnosu na druga, a predstavlja kvalitetnu osnovu za pokretanje institucionalnog dijaloga o ukidanju diskriminacije, komunikacije unutar zajednice, te uključivanje izabranih predstavnika/ica u ovaj proces.

Prva javna tribina ovog tipa će se održati u Tuzli, 26. juna sa početkom u 19:00 sati u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla (Druge Tuzlanske brigade 13).

Uvodničari na javnoj tribini će biti Slađan Ilić (zamjenik predsjednika Skupštine TK), Nedim Jahić (Koalicija Jednakost) i Damir Dajanović (Koalicija Jednakost). Tribinu će moderirati Gordan Isabegović (Omladinski pokret REVOLT).

Priredio(la):