TUZLARIJE - D O S J E

14.07.2015.
U Odžaku
Eko Život finansirao nabavku prese za PET ambalažu
Ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom Eko život d.o.o. Tuzla finansirao je nabavku prese za PET ambalažu za svog servisera na području Posavskog kantona Zeleni planet-Green Planet u Odžaku s ciljem bržeg i efikasnijeg sakupljanja odnosno baliranja PET ambalaže, saopćeno je iz Eko života.

Tuzlarije


Prema riječima direktorice Eko života Lidije Tomić, pomoću ove prese PET ambalaža smanjuje se i do 20 puta, te tako omogućava lakše prenošenje i odvoz do reciklažnih dvorišta odnosno postrojenja.

"Na ovaj način omogućiće se lakše prenošenje i odvoz PET ambalaže do reciklažnih dvorišta odnosno postrojenja. Želimo napomenuti da su naši serviseri izuzetno bitni u cijelom lancu upravljanja ambalažnim otpadom, s obzirom da u ime Eko život-a prikupljaju, zbrinjavaju i vrše transport različitih vrsta ambalaže do reciklažnih dvorišta", izjavila je Tomić.

Eko život kao najpovoljniji operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom pozivaju privredne subjekte/obveznike sistema da se uključe u sistem i po najpovoljnijim cijenama ispune svoje zakonske obaveze.

Priredio(la): Privredna komora