TUZLARIJE - D O S J E

01.07.2015.
Vremenska prognoza
Juli donosi pravo ljeto
Tuzlarije


Jedna od prvih TV serija koja nam je stigla sa zapada zvala se "Dugo toplo ljeto", sa zapada nam stiže i topli val ali po dugoročnoj vremenskoj prognozi neće to biti početak dugog toplog ljeta. Uglavnom, prva polovica jula trebala bi da bude sunčana i sa temperaturama do 33 stepena. Kažemo "trebala" jer je vrijeme definitivno postalo ćudljivo pa meteorolozi uz svu silu vremenskih satelita imaju problema i sa kratkoročnom prognozom.

Tuzlarije


Ako se dugoročna prognoza ostvari, a nadajmo se da neće, ovaj topli talas bit će i posljednji jer do kraja jula slijede dani sa temperaturama oko 22 stepena što je za ljeto malo, a onda dolazi još ćudljiviji august, istina, nešto topliji ali i sa više kišnih i olujnih dana.

Tuzlarije

Tuzlarije


Definitivno, algoritmi za prognozu vremena koji su godinama oblikovani na temelju nauke i dugogodišnjeg iskustva, u posljednje vrijeme kao da više ne funkcionišu. Greške se dešavaju i u satnim i dnevnim prognozama pa ove dugoročne zaista ne treba uzimati zdravo za gotovo. Ko zna, možda ipak bude dugog toplog ljeta.

Priredio(la):