TUZLARIJE - D O S J E

08.08.2015.
Stanje na putevima
Zadržavanja na graničnim prelazima do sat vremena, na Doljanima i duže

Pojačan je promet vozila i na prelazima kod Neuma (Neum I i Neum II), saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Tuzlarije


Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su od 15 do 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, za saobraćaj teretnih vozila zatvoreni su granični prelazi Gorica-Vinjani Donji i Brčko-Gunja.

Inače, na većini magistralnih i regionalnih putnih pravaca, kao i na autoputu A-1 jutros se saobraća bez zastoja i vanrednih ograničenja, uz nešto jaču frekvenciju vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja.

Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Doboj-Gračanica, Bugojno-Novi Travnik, Čelinac-Kotor Varoš, Ključ-Rogolji, Čapljina-Stolac, radove u Mostaru (prolaz kroz grad), zatim u Sarajevu (izgradnja vijadukta u Briješću i radovi na tranzitu), kao i radove na izgradnji kružnog toka na prilazu Posušju.

Zbog održavanja Polumaratona, danas će u vremenu od 10 do 12:30 sati dolaziti do povremenih kraćih obustava saobraćaja na putnom pravcu Kupres-Šuica.

Danas će od 12 do 15 sati, zbog radova, dolaziti do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 5 minuta) na dionici magistralnog puta M-4 Doboj-Tuzla (u Stanić Rijeci, kod tunela i na raskrsnici prije tunela). Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Priredio(la): Anadolija