TUZLARIJE - D O S J E

22.08.2015.
Najava Konferencije za mlade
˝There is always a choice˝ - ˝Uvijek postoji izbor˝
Tuzlarije


"There is always a choice" – Civil courage in times of war and peace (Uvijek postoji izbor – Civilna hrabrost u vremenu rata i mira) je naziv konferencije za mlade koja de se održati u Tuzli od 27.08 do 30.08.2015. godine i bit će obogaćena sadržajem koji je pristupačan mladim ljudima, a uz to i veoma koristan.

Događaj de se održati na 5 različitih lokacija, a to su Trg slobode, Međunarodna galerija portreta, Dom mladih, Kuća plamena mira i Bosansko kulturni centar u Tuzli.

Mladi učesnici dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke i Italije i imat će priliku da propituju prošlost kroz različite debate, edukativne radionice i panel diskusije, kako bi predložili odgovarajuće metode i građanske akcije za budućnost bez nasilja.

Također, ova konferencija će biti i mjesto za refleksiju i razmjenu dobrih praksi i projekata između mladih koji su aktivni u NVO sektoru, ali i onih manje aktivnih. Mladi su i dalje pozvani da prisustvuju na ovoj konferenciji!

Organizatori: Forum Civil Peace Service (forumZFD) u BiH i Post-Conflict Research Center u BiH (PCRC) u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom (ORC) Tuzla, zatim IPAK-Mladost gradi bududnost iz Tuzle, Humanity in Action BiH, EUROCLIO-HIP BiH, Mladi Volonteri (Visoko), Srce Grad (Goražde), Mreža za izgradnju mira BiH (Network for building peace) i pax christi Aachen (Njemačka).

Priredio(la):