TUZLARIJE - D O S J E

02.09.2015.
˝Race for the Cure˝
Od subote prijave građana za 8. Trku za ozdravljenje
Osma "Trka/Šetnja za ozdravljenje" ("Race for the Cure") bit će održana 3. oktobra 2015. godine u 11:00 na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Tuzlarije


Cilj i ovogodišnjeg događaja, koji je već postao tradicionalan u BiH, jeste podizanje svijesti i osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

Sredstva prikupljena prilikom manifestacije iskoriste se za kupovinu poklon paketa "Prve pomoći" za svaku novooperisanu pacijenticu kojih u BiH godišnje ima oko 1.300, kao i besplatne mamografske preglede za socijalno ugroženu populaciju.

Registracije građana za JDC/Komen “Race for the cure” će biti održane naredne četiri subote, počevši od 5. septembra 2015. godine u 11:00 sati na centralnim gradskim trgovima i šoping centrima u sljedećim gradovima: MOSTAR, BANJA LUKA, TUZLA, ZENICA, BRČKO, LIVNO, VIŠEGRAD, GORAŽDE, KISELJAK, BUGOJNO, JAJCE, BIHAĆ, ISTOČNO SARAJEVO, VISOKO, ŠIROKI BRIJEG, GRADIŠKA, , ORAŠJE, ZAVIDOVIĆI, HADŽIĆI, CAZIN, KAKANJ.

Registracije građana u Tuzli će se vršiti na Trgu Kapija u subotu 5. septembra 2015. u 11:00 sati, ispred prostorija Udruženja žena Tuzle.

Volonterke Udruženja žena Tuzle su u saradnji sa JU Dom zdravlja Tuzla obezbjedili mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska za sugrađane.


M.H.

Priredio(la):