TUZLARIJE - D O S J E

07.01.2009.
BOSS - saopštenje
Saopštenje u povodu obustavljanja isporuke plina


Sve institucije BiH, od Predsjedništva do entitetskih i kantonalnih vlada, dužne su se maksimalno angažovati u cilju obezbjeđenja dovoljno alternativnih energenata kako bi se građani zaštitili od smrzavanja, zbog obustave isporuke plina.

Izjava ministra Vahida Heće - da ne bi bila obustavljena isporuka plina za BiH da je ostvareno strateško partnerstvo sa Kazahstanom, ukazuje na šokantnu mogućnost da je obustavljanje isporuke plina za BiH, pored globalnog ruskog problema - rezultat i nemoralnog lobiranja u cilju kažnjavanja građana.

Činjenica da su Haris Silajdžić i Vahid Hećo zbog pritiska javnosti bili primorani na odustajanje od protuzakonite realizacije sporazuma sa tzv. strateškim partnerima, kao i neskrivena povrijeđenost predstavnika Stranke za BiH zbog nerealizacije već ugovorenog navodnog biznisa, te izjava Vahida Heće da se Bosni i Hercegovini ne bi uskratio plin, da su bili realizovani njihovi ugovoreni poslovi za trpezom u Kazahstanu – pokazuje evidentno iživljavanje vladajuće stranke nad sudbinom smrznutih građana glavnog grada BiH i svih ostalih koji se zagrijavaju putem plina, ističe predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Priredio(la): S.M.