TUZLARIJE - D O S J E

27.03.2009.
Najava Projekta
˝Regionalna akcija za demilitarizaciju svijesti u regionu Jugoistočne Evrope“.

Helsinški Parlament Građana (hCa) Tuzla / Omladinski Resursni Centar (ORC) Tuzla u suradnji sa NVO „Mirovna Akcija“ iz Prilepa (Makedonije) planira u narednom periodu implementirati aktivnosti u okviru regionalnog projekta:

"Regionalna akcija za demilitarizaciju svijesti u regionu Jugoistočne Evrope“.

Osnovna ideja ovog projekta je proizašla iz potrebe za umrežavanjem mirovnih aktivista, grupa i organizacija koje su aktivne u regiji Balkana. Cilj projekta je otvaranje javne debate o različitim aspektima u vezi sa demilitarizacijom.U okviru projekta u narednom periodu hCa/ORC Tuzla će uraditi sljedeće aktivnosti:

Press konferencija
Press konferenciju će biti održana u ponedjeljak, 30. marta 2009. godine u 11, 00 sati u prostorijama Helsinškog parlamenta Građana (hCa) Tuzla / Omladinskog Resursnog Centra Tuzla (ORC) Tuzla. Ovom prilikom će mediji i javnost biti upoznata sa projektom planiranim aktivnosti projekta

Potpisivanje peticije

Potpisivanje peticije biće organizovano u srijedu, 1. aprila 2009. godine na šetalištu „Korzo“ (ispred „Gradske apoteke“) u periodu od 12, 00 – 14, 00 sati uz ugodan muzički program.

Javna debata

U prvoj polovini aprila 2009. godine će bitiorganizovana javna debatu pod nazivom „Regionalna demilitarizacija – prednosti i mogućnosti“, na koju će biti pozvani građani Tuzle da sa uvodničarima otvoreno razgovaraju i razmjene mišljenja o ovoj temi, a tom prilikom ćemo prezentovati rezultate potpisane peticije.

Pozivani su svi građani Tuzle da nam se pridruže i podrže naše aktivnosti.

Priredio(la): S.M.