TUZLARIJE - D O S J E

05.05.2009.
BOSS - Saopštenje za javnost
OHR izbjegava sankcionisanje nacionalističkih ispada

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović smatra da je za proces demokratizacije BiH i pomirenje bh. naroda vrlo opasno OHR-ovo ignorisanje zahtjeva za sankcionisanje jezika mržnje kojim se otvoreno služi i javno hvali aktuelni direktor Javnog servisa RTRS Dragan Davidović.

Obzirom da Sulejmanu Tihiću i Harisu Silajdžiću za ostanak na vlasti upravo odgovara srpski nacionalizam kojim će plašiti Bošnjake, ne čudi što se vladajuće SDA i Stranka za BiH takođe ne žele zamjeriti političkim pijunima Dodikovog nacional-secesionizma.

Sramna je i šutnja deklarativnih boraca za demokratizaciju medija i tzv. antifašista koji se navodno suprotstavljaju nacionalistima – kao što su Lagumdžijin SDP i njihova satelitska stranka pod nazivom Naša stranka. Ni njihova šutnja ne čudi kada se zna da su za Zlatka Lagumdžiju i Bojana Bajića najveća prijetnja demokratiji izmišljeni bošnjački terorizam i prevelik broj Bošnjaka u BiH. OHR i bh. političke stranke svojom šutnjom šalju zastrašujuću poruku građanima - da od pravne države u BiH nema ništa, tj. da je javno propagiranje četničke fašističke ideologije dozvoljeno i poželjno, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Priredio(la):