TUZLARIJE - D O S J E

12.07.2009.
Uriniranje po državnoj zastavi


Samo dan nakon ukopa posmrtnih ostataka 534 srebreničke žrtve genocida, oko 60 pripadnika četničkih organizacija Ravnogorskog pokreta i Srpskog narodnog pokreta te organizacije Obraz okupili su se na centralnom obilježavanju godišnjice stradanja srpskih žrtava na području regije Birač.

Na obilježavanju godišnjice stradanja srpskih civila i vojnika u Bratuncu, mladići u crnim majicama sa slikom Draže Mihailovića na prednjoj strani, skinuli su državnu zastavu sa zgrade Općine i pokušali zastražiti povratnike u ovom gradu.

I ove godine, kao i prethodnih, na groblju u Bratuncu bili su postrojeni pripadnici Ravnogorskog pokreta u crnim majicama sa slikom Draže Mihailovića i šubarama s kokardama. Osim njih, bili su postrojeni i mladići u crnim majicama s likom Ratka Mladića i natpisimo gde je znamo, ali ga ne damo.

Upravo je nekoliko njih u centru Bratunca skinulo zastavu BiH ispred zgrade Općine, pljuvalo i uriniralo po njoj, da bi je potom raširili ispred kuće i objekta bošnjačkog povratnika.(FTV)

Priredio(la):