TUZLARIJE - D O S J E

06.10.2009.
Gdje to ima osim u BiH?
Ubica se sam predao policiji pa onda pobjegao!


Oliver Knezović, osumnjičeni za ubistvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića, nakon što se jučer popodne navodno sam predao, pobjegao je sinoć policiji!?

Potvrdio je to glasnogovornik MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Damir Čutura koji je izjavio kako su prijavu sudske policije o Knezovićevu bijegu primili pola sata iza ponoći. Prema neslužbenim informacijama, Knezović je policiji rekao da je pucao u samoodbrani i to u gomilu ljudi.

Na portalu pincom.info objavili su fotografiju na kojoj se vidi ubijeni Vedran Puljić neposredno prije ubistva. Par koraka od njega je kapiten Sarajeva Muhamed Alaim koji po položaju ruku izgleda kao da pokušava da umiri navijače.


Foto: Pixsell


Inače, od jučer se na youtube-u može pogledati video zapis o neredima u Širokom Brijegu koji baš ne ide u prilog izjavama ni policije, ni domaćina iz Širokog Brijega koji su u prvim izvještajima izjavljivali kako su se po izlasku iz autobusa navijači Sarajeva odmah sukobili sa policijom. Na snimci se vidi da policajci gotovo mirno posmatraju sukob gostujućih i domaćih navijača i da se navijači iz Sarajeva okreću prema policajcima tek nakon što je Vedran Puljić pogođen metkom u glavu.Vjerovatno će se uskoro pojaviti i drugi snimci, kako oni koje su načinili posmatrači i učesnici u neredima tako i oni sa nadzornih kamera. Bilo kako bilo, iako istina sporo izlazi na površinu na kraju će se ipak saznati tačna hronologija dešavanja pa i krivci za ovaj tragični događaj.

Dok se istina ne sazna izgleda da će neku svoju pravdu tražiti i navijači u Sarajevu i u Širokom Brijegu. Nakon sarajevskih navijača ulični protest organizovali su i navijači u Širokom Brijegu.


Današnji protest u Širokom Brijegu


Za okupljene navijače i građane u Širokom Brijegu ubica Oliver Knezović je "branio svoj grad" i zanimljivo je da traže njegovo bezuslovno puštanje na slobodu iako je već saopšteno da je Knezović sam sebe oslobodio bjekstvom iz ruku sudske policije.

Protesti u Sarajevu i protesti u Širokom Brijegu, te posebno zahtjevi i jednih i drugih, jasno pokazuju kolika je odgovornost na istražnim organima da dođu do istine ali i na pravnoj državi koja ne bi smjela popustiti pred nezakonitim zahtjevima ma čiji bili.

V.K.

Priredio(la):