TUZLARIJE - SHOWBUSINESS

13.03.2005.
Paul Newman će s Redfordom snimati svoj oproštajni film
Nakon pola stoljeća filmske karijere, Paul Newman je najavio da mu je glume dosta. Naime, slavni je glumac u razgovoru za Associated Press kazao da prestaje baviti se vojim najdražim ˝hobijima˝ - motornim utrkama i glumom. Filmska legenda čije prodorne plave oči na ekranu sjaje već više od 50 godina, ipak planira snimiti još jedan film za sreću. Iako ne želi otkriti detalje, nagađa se da je riječ o filmu u kojem će surađivati s Robertom Redfordom.



Ne želim ništa otkriti dok pregovori ne budu gotovi, ali već dvadeset godina tražimo nešto kako bismo ponovili suradnju rekao je Newman prisjećajući se filma ˝Butch Cassidy i Sundance Kid˝, jedinog u kojem su ta dva glumca zajedno glumila.



Osamdestogodišnji Newman posljednjih godina nije previše radio ispred kamera, snimivši u pet posljednjih godina samo pet filmova, među kojima su dva televizijska te jedan crtić. Nakon oproštajnog filma, odvozit će i posljednju utrku, te tako završiti svoju tridesetogodišnju vozačku karijeru.

Tu je odluku donio kako bi što više vremena mogao provoditi sa suprugom Joanne Woodward, s kojom je u braku već 47 godina.



Joanne je umjetnički ravnatelj kazališta Westport Country Playhouse, a na toj dužnosti bit će još jednu godinu. Riješim li se svojih hobija, nas ćemo dvoje biti zajedno, spremni provoditi vrijeme ludirajući se objasnio je svoju odluku Paul Newman.





Priredio(la): sunce/Večernje