TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

Cijena ulaznice za meč s Belgijom na crnom tržištu i do 300 KM

Cijena ulaznice za meč s Belgijom na crnom tržištu i do 300 KM

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu na Grbavici dočekuje Belgiju u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Karte za ovu odlučujuću utakmicu odavno su rasprodane, pa se mogu nabaviti samo na crnom tržištu, a dvije koštaju i do 600 maraka.


videoprilog Slađana Tomića (Dnevnik 2)

Rasprodate su sve karte za utakmicu nakon koje će biti poznato da li se možemo nadati plasmanu na Svjetsko prvenstvo. No, najvatreniji navijači i oni s dubljim džepom moći će nabaviti kartu. Crno tržište prepuno je ponuda za karte, ali po višestruko većim cijenama.

U regularnoj prodaji za sjedište na sjevernoj ili istočnoj tribini trebalo je izdvojiti 30, a južnoj 20 KM. Na crnom tržištu sada se te karte prodaju od 70 do 250 KM, a jedan prodavač za dvije karte u oglasu na internetu traži čak 600 KM. "Toliko košta zato što sam ja odredio cijenu, pa ko hoće nek izvoli", kaže nam on telefonom.

Da je preprodaja karata ilegalna - preprodavači tvrde da ne znaju, ali znaju to vrlo dobro u Fudbalskom savezu BiH, pa su preprodaju karata osudili na sjednici Izvršnog odbora 26. septembra.

"NS/FS BiH je poduzeo sve preventivne radnje u cilju pravedne prodaja ulaznica, te je uputstvom o prodaji ulaznica za utakmice reprezentacije u Bosni i Hercegovini putem navedene agencije propisao da jedna osoba može kupiti najviše dvije ulaznice."

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kažu da preduzimaju potrebne mjere i radnje da bi došli do identiteta osoba koje vrše nelegalnu prodaju karata:

"Nakon što se utvrdi identitet osoba koje vrše navedene nelegalne radnje, policijski službenici će u skladu sa zakonom preduzeti sve neophodno iz svoje nadležnosti, te utvrditi da li se u konkretnom slučaju radi o prekršaju ili krivičnom djelu."

Fudbalska reprezentacija BiH utakmicu protiv Belgije igra na Grbavici jer je stadion Bilino Polje suspendovan nakon utakmice s Grčkom.

Od skoro 10.500 ulaznica, polovina je puštena u slobodnu prodaju, a 4.750 je rezervisano za potrebe fudbalskog saveza.  Da je stadion Grbavica, kažu iz Saveza, i duplo veći, ne bi bio dovoljan da primi sve navijače fudbalske reprzentacije BiH.
 OBNOVI SADRŽAJ

FTV
OSTALE VIJESTI
Vlada FBiH želi zaštititi dobavljače i zaposlene: Uredba o vanrednom nadzoru u društvima od interesa za FBiH

Zvizdić dobio pisma Johannesa Hahna: Nema većine za podršku Zakonu o akcizama

Š ef delegacije EU-a održao pres-konferenciju: Wigemark: Izgovori nas ne zanimaju, hoćemo konkretne rezultate

Pet miliona KM za devastiranje institucija vlasti RS-a: Opozicija najavljuje tužbu protiv Dodika zbog klevete

Plenković pisao o Pelješkom mostu Junckeru i Zvizdiću: Legitimni interesi BiH ostat će netaknuti

Posebna sjednica Vlade u subotu: Š panija će suspendovati autonomiju Katalonije

VIDEO: U toku je kampanja Crveni nosić: Kako pomoći Roditeljskoj kući u Sarajevu?

VIDEO: Zajednica izdavača/nakladnika BiH: Žele pomoći u vraćanju dostojanstva autorima i knjizi općenito

Izvršni odbor N/FS BiH: Ime novog selektora 10. novembra

Edin Džeko o fudbalu, kritikama, odrastanju, porodici..: „Ne trčim? Ne dajem sve od sebe? Dajte molim vas! To je šala“