TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

Održana glavna rasprava u predmetu 'Kaplan i ostali'

Održana glavna rasprava u predmetu 'Kaplan i ostali'

Nakon dvije odgode, u Općinskom sudu u Čapljini održana je glavna rasprava u slučaju Kaplan i ostali, odnosno, u postupku koji se pred tim sudom vodi zbog događaja koji su se desili na dan općinskih izbora u Stocu 2. listopada 2016. godine.


videoprilog Anite Zovko (Federacija danas)

Glavna rasprava počela je izvođenjem svjedoka optužbe i unakrsnim ispitivanjem: Melihe Kapor, članice Općinskog izbornog povjerenstva, te policajaca Dževada Gerina, Laze Mustapića, Admira Kaplana i Svetomira Solde.

Njih petero opisalo je što se na dva biračka mjesta dogodilo, kako je došlo do prekida izbornoga procesa u Stocu i napada na člana biračkog odbora Marija Raguža. Inače, optuženi Salmir Kaplan, Ahmed Ljubović i Demir Mahmutćehajić terete se za uništenje izbornih isprava, sprječavanje službene osobe u obavljanju službenih radnji, kao i za oštećenje tuđe stvari.

“Kaplan i Ljubović opterećeni su još i za kazneno djelo laka tjelesna ozljeda iz člana 173 stavak 1, a Salmir Kaplan i za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda”, navela je predsjednica Općinskoga suda u Čapljini Zdenka Filipović.

Kantonalno tužiteljstvo u Mostaru protiv Kaplana i ostalih optužicu je podignulo u 11. studenoga prošle godine, a potvrdilo desetak dana kasnije. Iz predmeta je izdvojen Nihad Bajramović, koji je, FTV doznaje, sredinom prošloga mjeseca imao ročište radi razmatranja sporazuma o priznanju krivnje.

Tek nakon što Tužiteljstvo završi s izvođenjem svjedoka i materijalnih dokaza, braniteljski tim optuženih će iznijeti svoj plan obrane. 

"Odbrana je uvijek optimistična. Nadamo se da ćemo dokazati da su optuženi nevini, odnosno, da Tužiteljstvo neće uspjeti dokazati da su optuženi počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret", poručio je vođa braniteljskog tima optuženih Sanel Nezirić.

Glavna rasprava s novih pet svjedoka bit će nastavljena 2. studenog u 11 sati.OBNOVI SADRŽAJ

FTV

OSTALE VIJESTI
Zajedničko tijelo za poboljšanje odnosa: Vladajuće stranke i opozicija u RS-u spremaju politički sporazum

Ranko Ostojić uvodničar na \'Krugu 99\': Odnosi Hrvatske i BiH ne mogu ovisiti samo o haškim presudama

Prikupljeno 386 miliona KM više prihoda od indirektnih poreza: Kovačević: U 2017. po prvi put prikupit ćemo sedam milijardi KM

VIDEO: Skup u Livnu: Poljoprivrednici za izmjenu zakona, žele izvoziti u EU

VIDEO: U pripremi akcijski plan u oblasti invalidnosti: Roditelji u HNK-u traže uvođenje asistenata u nastavu

\'U naselju Divkovići ljudi umiru i niko neće da ostane\': BBC: Bosanski tihi ubica - industrija uglja

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu: Do 11 sati glasalo 6,9 posto birača

Zamijenio ga Emmerson Mnangagwa: Mugabe više nije lider stranke ZANU-PF

Papa Franjo misu posvetio siromašnim: Ravnodušnost je veliki grijeh

Posljednja dva susreta 15. kola Premijer lige BiH: Derbi u Banjoj Luci, Š iroki Brijeg protiv GOŠ K-a