TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

*
Ime novog selektora 10. novembra

Ime novog selektora 10. novembraFoto: AA

Nakon trosatne sjednice Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) generalni sekretar Jasmin Baković nagovijestio je da bi ime novog, mada je i Mehmed Baždarević u igri, selektor trebalo biti poznato 10. novembra za kada je zakazana naredna sjednica fudbalske vlade.

Na današnjoj sjednici formirana je stručna komisija koja će izvršiti analizu i iznijeti prijedloge Izvršnom odboru o tome hoće li Baždarević biti selektor ili će bh. tim voditi njegove nasljednik. U komisiji uz članove Komiteta za posredovanje u kojem su Ivica Osim, Sead Kajtaz i Duško Bajević biti i Zvjezdan Misimović.

“Izvršni odbor je na današnjoj sjednici jednoglasno konstatovao da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naša 'A' reprezentacija nije ostvarila cilj. Konstatovano je da je dosadašnjem selektor Baždareviću istekao ugovor sa posljednjom utakmicom kvalifikacija i trenutno smo bez selektora 'A' reprezentacija. Na temelju toga se zadužuje Odbor za posredovanje, odnosno Osim zajedno sa Bajevićem i Kajtaziom, uključujući i Misimovića, da do 1. novembra ove godine utvrde i definišu prijedlog novog selektora, koji će biti dostavljen Izvršnom odboru na dalje razmatranje. Naredna sjednica Izvršnog odbora zakazana je za 10. novembar“, naglasio je Baković nakon sjednice.

Dodao je da niko nije isključen iz igre za novog selektora, pa ni Baždarević, te da se nada kako će sve ići po planu, kako bi bh. nacionalni tim dobio stratega na vrijeme.

“Izvršni odbor do sada nije nikoga kontaktirao niti je bilo ko nas kontaktirao, jer ne bi bilo korektno prema dosadašnjem selektoru Baždareviću. Čekali smo da on podnese izvještaj, da se Izvršni odbor odredi prema njegovom izvještaju i statusu. To je danas i urađeno i kreće procedura koja se odnosi na izbor novog selektora“, zaključio je Baković.

Osim, koji je jedan od četiri člana stručne komisije kazao je da je za sada odluka da sjednu zajedno i razmisle malo o imenu selektora, kako se ne bi zalijetali sa izborom.

“Po meni bi bilo najbolje da sačekamo žrijeb i da znamo s kim igramo. Ovako dok ne znaš, možeš naletjeti na Portugal i Španiju. Odluku će donijeti Izvršni odbor, a na prijedlog komiteta. Sješćemo i razmisliti malo, doći će i Duško Bajević, volio bih da dođe recimo i Safet Sušić da se pojavi na tom stručnom dijelu, da pričamo o svakom kandidatu da ne bude presječeno“, rekao je Osim.

Sjednici IO prisustvovao je i selektor Baždarević, koji nakon sastanka nije želio davati izjave, nego je samo u društvu kolege iz mlade reprezentacije Vinka Marinovića napustio hotel “Evropa“.

S obzirom da je reprezentacija BiH i u kvalifikacijama za EURO 2016 eliminisana u baražu od Republike Irske, pa se sa Baždarevićem nije plasirala na dva uzastopna velika takmičenje šanse da ostane selektor su mu minimalne.

Navodno prvi na listi želja vodećih ljudi N/FS BiH i dalje je Meho Kodro, nekadašnja zvijezda slavne Barcelone, danas uspješni trener švicarskog Servettea. Protivkandidati u trci za selektorsku fotelju su mu Amar Osim, nekada trofejni trener sarajevskog Željezničara i uvaženi hrvatski stručnjak Robert Prosinečki, selektor Azerbejdžana. 

1

 OBNOVI SADRŽAJ

FTV
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Ko, ustvari, čini vlast u Federaciji?: Potpuni razlaz u Parlamentu FBiH zbog zakona o PIO-u

VIDEO: Početak kraja parlamentarne većine?: Ostavke ministara iz SBB-a u Unsko-sanskom kantonu

VIDEO: Nisu usaglašeni stavovi Vijeća i Komisije: Ustavni sud RS-a odlučuje o Rezoluciji o vojnoj neutralnosti RS-a

VIDEO: Nakon izricanja doživotne kazne Ratku Mladiću: Kotroverza presude - veza broja ubijenih s kvalifikacijom genocida

Akademija povodom Dana državnosti BiH : \'Moramo čuvati temelje državnosti i državu\'

VIDEO: Druga Link digitalna konferencija: Stručnjaci o budućnosti marketinga i medija u eri digitalizacije

Osumnjičen Boko haram: Sedam farmera ubijeno u Nigeriji

Teheran se pridržava sporazuma iz 2015. godine: IAEA: Iran poštuje nuklearni sporazum

Prije osam dana nestala u južnom Atlantiku s 44 člana posade: Zabilježena eksplozija na mjestu nestanka argentinske podmornice

Evropska liga: Remi AEK-a i Rijeke, Partizan savladao Young Boys
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 25 minuta
Godinu dana od smrti Fidela Castra, što se promijenilo za Kubu?
Objavljeno prije sat vremena
U Africi spašeno 500 žrtava trgovine ljudima: "Prisiljavali su ih na rad i prostituciju"
Objavljeno prije 9 sati
Pekara u Finskoj nudi kruh od cvrčaka i za to ima ozbiljan razlog
četvrtak, 23.11.2017. 21:20
Preokret u njemačkoj krizi vlasti: Socijaldemokrati spašavaju Angelu Merkel?
četvrtak, 23.11.2017. 20:44
Priča o nestaloj podmornici dobila je tragičan kraj, čini se da je eksplodirala
četvrtak, 23.11.2017. 20:14
BEČKI STRUČNJAK ZA INDEX "Reakcije na presudu Mladiću pokazuju da je moguće urušavanje cijele regije"